Sağlık Meslek Lisesinden 43 Beyaz Melek Mezun Oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sağlık Meslek Lisesinden 43 Beyaz Melek Mezun Oldu
Haberin Tarihi: 12.6.2013 10:46:00 - Okunma Sayısı:3819 defa okundu.

Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2012-2013 Öğretim Yılı 21. Dönem mezuniyet töreni dün Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Sağlık Meslek Lisesinden 43 Beyaz Melek Mezun Oldu

 

            Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2012-2013 Öğretim Yılı 21. Dönem mezuniyet töreni dün Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

            Mezuniyet törenine Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Okul Müdürü Önder Kaya’nın konuşmasıyla devam etti.

            Okul Müdürü Önder Kaya konuşmasında; “Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ,  21 Dönem  mezuniyet törenini onurlandırmanız nedeniyle, şahsım , Anadolu Sağlık Meslek Lisesi mensubu arkadaşlarım ve öğrencilerim adına hoş geldiniz diyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum

      Sevgili konuklar; geçen yıllarda da  mezuniyet törenlerimizi alışkanlık haline getirdiğimiz Kervansaray Düğün ve Toplantı salonunda coşku ile kutlamış ve öğrencilerimizi gururla mezun etmiştik  Bu yıl da  aynı coşku ve gururla toplanmış bulunuyoruz  Bizlerden desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen Sayın Kaymakamımız Dr. Yalçın YILMAZ’a, Eğirdir Belediye Başkanımız  sayın Osman Nuri ÖZMERAL’e   , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yılmaz BOZTOPRAK’a  teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.

            1987 yılından itibaren  eğitim öğretime devam eden  Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bugüne kadar  767  mezun vermiş olup  bugün bu sayıya  24  Hemşire , 19  Radyoloji Teknisyeni  olmak üzere  43  mezun daha eklemektedir.  Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi çalışanları olarak sağlık ordusuna 43 yeni nefer  kazandırmanın haklı sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Eğitim öğretim faaliyetlerimizi gerçekleştirirken hastane beceri eğitimlerinde bizlerden yardımlarını ve olanaklarını esirgemeyen , öğrencilerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesine katkı sağlayan şu anda aramızda olan Isparta  İl Sağlık Müdürü  Dr. Mehmet KARAKAYA’ya, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm Dr. Osman AYDIN’a , kamu ve özel hastane yönetici ve çalışanlarına özellikle teşekkürlerimi bir borç biliyorum.

     Bu gün itibari ile 3 idareci  20 öğretmen ve   240  öğrenci ile eğitim ve öğretime devam eden okulumuz AB düzeyinde hazırlamış olduğu projeler ve katılmış olduğu sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde elde ettiği başarılarla  il  ve ilçe genelinde fark yaratmıştır. Emeği geçen öğrencilerimi ve öğretmen arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.

      Okulumuz öğrencileri Alanya Berat Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi’nin hazırladığı ve okulumuzun da  ortağı  olduğu 2012 teklif yılı  döneminde kabul edilen  “AB düzeyinde Hasta , Yaşlı ve Engelli Bakım Hizmetleri Stajı” adlı proje kapsamın da  Sağlık/ Hemşirelik öğretmeni  Emine DERELİ  koordinatörlüğünde 7 Hemşirelik bölümü öğrencimiz Hollanda’nın Amsterdam şehrinde  , 7 Hemşirelik bölümü öğrencimizde  ATT öğretmeni Süheyla  KESMEN  koordinatörlüğünde  Almanya’nın Berlin şehrinde staj yapma imkanına sahip olmuşlardır.

            30 Haziran 2013 - 27 temmuz 2013  tarihleri arasında ise    okulumuzun hazırladığı ve 2012 teklif yılı  döneminde kabul edilen “ Pediatri Ünitelerinde Hemşirelik Uygulamaları ve Pediatrik Acil Bakım Hizmetlerinin AB Boyutunun Öğrenilmesi ” adlı proje kapsamında toplam 15  Hemşirelik ve  ATT  Alanı öğrencimiz İtalya’ nın Modena  şehrinde  4 hafta sürecek staj yapma imkanına sahip olacaklardır.  Bu fırsatları öğrencilerimize sunmak ve bu gurur tablosunu sizlerle paylaşmak bizler için büyük onurdur.

            Mezuniyet törenimizde öncelikle uzak ve yakınlardan gelen siz fedakar velilerimize seslenmek istiyorum. Bu gün sizler için sıradan bir gün değil, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz ,  göz bebekleriniz olan evlatlarınızın zorlu hayat merdiveninde bir basamağı daha başarı ile tamamladıkları bir gün , geleceğe umutla baktığınız bir gün. Ne kadar gururlansanız azdır.

           Evlatlarınızı yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz. Çok titiz çalışan kadromuz özverili bir çaba ile  çocuklarınızı eğitti ve  bilgilerle donatarak yarınlara hazırladı. Azimli, kararlı, çalışkan , dürüst  gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacaklarına inancımız sonsuzdur.

             Sevgili mezunlarım, mezuniyet sonrası şunları hiç unutmayın; 1987 yılından itibaren eğitim öğretime devam eden ve 4 yıl boyunca eğitim aldığınız Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin değerli bir mensubu olduğunuzu , mezun olup ayrılacağınız okulunuzda kapıların sizlere hiç kapanmayıp ardına kadar açık olduğunu , lise  hayatınız boyunca sizlere 4 yıl emek veren öğretmenlerinizi ve en önemlisi okulumuzda geliştirdiğiniz arkadaşlık bağlarınızı hayatınız boyunca hiç ama hiç unutmayın.

            Ayrıca;  yaşamınız boyunca vatanınızı ve milletinizi sevin , hizmet verdiğiniz hastaların öncelikle insan olduklarını hiç unutmayın ve bu gün sizlere aydınlığın, çağdaşlığın ve özgür insan olmanın onurunu yaşatan laik demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ilkelerini unutmayın, unutturmayın ve daima kalplerinizde coşkuyla yaşatın.

            Siz sevgili öğrencilerimizin  mezuniyetlerini kutluyor,  zorlu ve tekrarı  olmayan  hayat mücadelesinde  başarılar diliyorum.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

            Okul Müdür Önder Kaya’nın konuşması ardından kürsüye gelen Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Geleceğimizin teminatı olan bu beyaz kıyafetlerle burada bulunan öğrenciler, anne baba ve akrabalarınız huzurunda sizler için çok kıymetli bir gün. Sizleri diğer okullardan ayıran özellik meslek lisesi mezunu olmanız. Çünkü siz Eğirdir Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun oluyorsunuz. Farkınız diploma aldıktan sonra Türkiyemizde aranan bir meslek olarak görülen sağlık mesleğini icra edecek olmanız. Sizin aranızdan ilerleyen yıllarda belki bir vali, kaymakam, sağlık müdürü, cerrah tercihinize bağlı olarak da ikinci bir meslek kazanma şansınız var. Meslek liseleri ülkemizde bu gün de çok önemli bir yere sahiptir. Bu günlerin kıymetini siz işe başladıktan sonra daha iyi anlayacaksınız. Çünkü sizin en kıymetli sermayeniz, insan odaklı olarak çalışacak olmanız. Sizlerin fedakarca hizmet vermeleri, hasta ve hasta yakınlarını memnun etmeniz, belki siz hastaların dualarını hissetmeyeceksiniz ama sizi anlata anlata bitiremeyecekleri. Zengin fakir, çalışan çalışmayandan her zaman üstündür. Beyaz kıyafetli pırıl pırıl gençlerimizin, ülkemizin çeşitli yerlerine dağılarak ülkemize en iyi hizmeti vereceğine inanıyorum. İnsanların en hayırlısı insana hizmet edendir. Hadisi Şerifini unutmadan ayrım yapmadan en güzel hizmeti vermeye çalışmalıyız. Bugün 43 öğrencimiz mezun olmuş, daha öncede 700’ü aşkın öğrencimizin de mezun olduğu bu okulun, Eğirdir açısından ne kadar önemli olduğunu gördük. Hepinizi canı gönülden kutluyorum” dedi.

            Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in  konuşmalarının ardından Bayrak ve Flama Devir Teslim törenine geçildi.

            Radyoloji alanı öğrencilerinden FATMA AYDEMİR,   bayrağı Acil tıp teknisyenliği  alanı 11.  sınıf öğrencisi OSMAN AYDEMİR’e teslim etti.

            Okul Flamasını  Mezun olmaya hak kazanan hemşirelik bölümü öğrencisi RUKİYE MARAL Hemşirelik alanı  üçüncü sınıf öğrencisi  ZEHRA KILINÇ’a bayrağı teslim etti.

            Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2012-2013 Öğretim Yılı 21. Dönem mezuniyet töreninde Okulu  birincilikle bitiren Hemşirelik Bölümü öğrencisi  Rukiye MARAL diplomasını  alarak ve yaş kütüğüne plaket çaktı, Öğrencinin Diplomasını ve Hediyesini  Belediye Başkanı Sayın Osman Nuri ÖZMERAL verdi.

            Okulu ikincilikle bitiren Radyoloji Bölümü öğrencisi FATMA AYDEMİR’e  diplomasını  ve hediyesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak’ın elinden aldı.                Okulu  üçüncülükle  bitiren HEMŞİRELİK  Bölümü öğrencisi AYŞE KILINÇ’a diplomasını ve hediyesini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Songül verdi. 

            2012 teklif yılı çağrısı döneminde kabul edilen AB düzeyinde Hasta, Yaşlı ve Engelli Bakım Hizmetleri Stajı” ve  “Pediatri Ünitelerinde Hemşirelik Uygulamaları ve Pediatrik Acil Bakım Hizmetlerinin AB Boyutunun Öğrenilmesi” adlı projelerde göstermiş olduğu özverili çalışmalardan dolayı Sağlık/ Hemşirelik Alanı öğretmeni Emine DERELİ’ye, 12/A sınıfı Hemşirelik Alanı sınıf öğretmeni Hatice Sevgi ÖZKAN’a, 12/B Radyoloji Teknisyenliği Alanı sınıf öğretmeni Güliz KARAGÖZ’e,  özverili çalışmalarından dolayı okulun hazırlamış olduğu plaketi okul  Müdürü Önder Kaya verdi.

            Yine, AB Düzeyinde Hasta Yaşlı ve Engelli Bakım Hizmetleri Stajı Projesi kapsamında Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Proje danışman öğretmeni Emine DERELİ koordinatörlüğünde 12/A Hemşirelik sınıfından 7 öğrenci bir ay boyunca staj yapmış  ve staj sonunda Rocvan Amsterdam kurumundan sertifika almaya hak kazanmışlardır. Sertifika almaya hak kazanan öğretmen Emine DERELİ ve öğrenciler Esra EKER, Yağmur ÜNVER, Fadime ÇETİN, Betül ÖZTÜRK, Zeynep Nur GÜNEŞ, Sevgi ALTAY, Emre EROL’un sertifikalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak takdim etti.

            Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2012-2013 Öğretim Yılı 21. Dönem mezuniyet töreninde Diploma dağıtım bölümüne  geçildi.      

            Program mezun öğrencilerin hazırlamış olduğu koro ve ney dinletisi ile sona erdi.                         Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2012-2013 Öğretim Yılında 24 Hemşirelik bölümünden, 19 Radyoloji  bölümünden olmak üzere bu yıl toplam 43 mezun verdi.

            Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap