Soma'daki Maden Faciası Türkiye'yi Yasa boğdu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Soma'daki Maden Faciası Türkiye'yi Yasa boğdu
Haberin Tarihi: 15.5.2014 09:27:00 - Okunma Sayısı:1902 defa okundu.

Türkiye tarihinin en büyük maden kazası nedeniyle ülkemizde 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Soma’daki Maden Faciası Türkiye’yi Yasa boğdu…

 

            Manisa'nın Soma ilçesindeki linyit madeninde 13 Mayıs 2014 Salı günü  saat 15.00 sıralarında trafo patladı ve ardından yangın çıktı. Patlama vardiya değişimi sırasında meydana geldiği ve o sırada ocakta, olması gerekenden iki kat fazla işçi bulunduğu için bilanço daha da ağırlaştı.  İlk belirlemelere göre 205 kişinin yaşamını yitirdiği, 57 kişinin yaralandığı Türkiye tarihinin en büyük maden kazası nedeniyle ülkemizde 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

            Manisa'da meydana gelen maden faciası üzerine 3 günlük ulusal yas ilan edilmesiyle birlikte Eğirdir’de tüm bayraklar yarıya indirildi.

            Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki maden faciası nedeniyle Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), 17'nci Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği'ni iptal etti. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da başsağlığı mesajı yayımladı. SDÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, 14-16 Mayıs günleri arasında düzenlenecek olan şenliğin iptal edildiği duyuruldu.

            Biz de Akın Gazetesi olarak, Manisa, Soma'da meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, tüm Türkiye'ye sabır ve başsağlığı diliyoruz.

            Yaralı olan kazazedelerin ise bir an önce sağlıklarına kavuşmaları umuduyla acil şifalar, meydana gelen kaza sonucu madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının da en kısa sürede başarıya ulaşmasını temenni ediyoruz."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap