YABANCI ÜLKELERDEN GELEN GENÇLER ÖZMERAL'İN ENERJİSİNE HAYRAN KALDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YABANCI ÜLKELERDEN GELEN GENÇLER ÖZMERAL'İN ENERJİSİNE HAYRAN KALDI
Haberin Tarihi: 13.6.2013 10:25:00 - Okunma Sayısı:1895 defa okundu.

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen proje dahilinde 3 ayrı ülkeden Eğirdir'e gelen yabancı gençler Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'i makamında ziyaret ettiler.

YABANCI ÜLKELERDEN GELEN GENÇLER ÖZMERAL’İN ENERJİSİNE HAYRAN KALDI

 

            Avrupa Birliği Bakanlığı AB  Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen proje dahilinde 3 ayrı ülkeden Eğirdir’e gelen yabancı gençler Belediye Başkanı Osman  Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ettiler.

            Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Didar Büyüker İşler, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Araştırma Görevlisi Umut Can Öztürk ve Isparta Halk Eğitim Merkezi Bilgisayar Öğretmeni yüksek lisans öğrencisi Erdoğan Gümülü ve yaklaşık 25 öğrenci Eğirdir’de “internetsizlik korkusuna son verin” ve “Gençlik ütopyanızı yaşayın” sloganıyla hazırlanan proje dahilinde Başkan Özmeral’e ziyarette bulundular.

            Sosyal Medyanın doğru kullanılmasını sağlamak maksadıyla hareket eden Romanyalı, Polonyalı, Estonyalı ve Türkiye’den gençler, Avrupa Birliği gençlerinin ortak hareket etmesi için hazırladıkları proje dahilinde Eğirdir’de bulunduklarını açıkladılar. SDÜ ile Eğirdir Belediyesi’nin sürekli işbirliği içerisinde çalışmasından dolayı memnuniyetlerini belirten Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Didar Büyüker İşler, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Araştırma Görevlisi Umut Can Öztürk ve Isparta Halk Eğitim Merkezi Bilgisayar Öğretmeni yüksek lisans öğrencisi Erdoğan Gümülü, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in sıcak ve samimi davranışlarından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

            Eğirdir’in çok güzel olduğunu belirten yabancı gençler, Eğirdirli vatandaşların özellikle yaşlıların el sallayarak hoş geldiniz demelerinden dolayı çok mutlu olduklarını Başkan Özmeral’e anlatılar.

            Başkan Özmeral, “Türkiye’de yaşayan insanlar, sevgi doludur. Eğirdir’e hoş geldiniz. Bizler, sizleri Eğirdir’de görmekten ve birlikte olmaktan dolayı sevinçliyiz” dedi. Yabancı öğrencilere yaşadıkları yerlerde Eğirdir’e benzeyen bir yerin olup olmadığını soran Başkan Özmeral, benzeyen bir yerin olmadığını duyunca “İşte, Eğirdir ayrı bir zenginliktir.” dedi.

            Yabancı öğrencilere elma ikramında bulunan Başkan Özmeral, gençlere Eğirdir’in tanıtımı ile ilgili broşürler ve çeşitli hediyeler verdi. Gençleri Belediye kapısına kadar uğurlayan Başkan Özmeral, gençlerin bisikletle geldiğini görünce onlarla bisiklete binerek Kale Meydanı’nı turlayıp gönüllerini aldı.

            Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Didar Büyüker İşler, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Araştırma Görevlisi Umut Can Öztürk ve Isparta Halk Eğitim Merkezi Bilgisayar öğretmeni yüksek lisans öğrencisi Erdoğan Gümülü ile yerli ve yabancı öğrenciler, Başkan Özmeral’in, enerji dolu olduğunu vurguladılar.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir.-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap