"Endüstriyel Makine Tasarım İmalatı Proje Hazırlama Eğitimi" Eğirdir'de Yapılacak...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Endüstriyel Makine Tasarım İmalatı Proje Hazırlama Eğitimi" Eğirdir'de Yapılacak...
Haberin Tarihi: 21.5.2014 09:33:00 - Okunma Sayısı:2133 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından TÜBİTAK 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında düzenlenen "Endüstriyel Makine Tasarım İmalatı Proje Hazırlama Eğitimi" 13- 15 Haziran 2014 tarihleri arasında Isparta-Eğirdir'de gerçekleştirilecek.

“Endüstriyel Makine Tasarım İmalatı Proje Hazırlama Eğitimi” Eğirdir’de Yapılacak...

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından TÜBİTAK 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında düzenlenen “Endüstriyel Makine Tasarım İmalatı Proje Hazırlama Eğitimi”,  13- 15 Haziran 2014 tarihleri arasında Isparta-Eğirdir’de gerçekleştirilecek.

            Proje Koordinatörü Prof. Dr. M. Cengiz KAYACAN “Bu etkinlik ile Süleyman Demirel Üniversitesi ve bölge üniversitelerdeki akademisyenler ile Süleyman Demirel Üniversitesi ile işbirliği içinde sanayi kuruluşları temsilcilerinin Akademik ve sanayi İşbirliği Programları’na proje hazırlamaları konusunda eğitilmeleri, proje hazırlama ve sunma kapasitelerinin ve proje kültürlerinin artırılması hedeflenmektedir.” dedi.

            Etkinlik kapsamında, özellikle, 1001, 1002,1003, 1007, 3001 ve 3501 projeleri ile TEYDEB (1501, 1505, 1511), SANTEZ ve bölge kalkınma ajansları gibi fon sağlayıcılarına yönelik proje hazırlama aşamaları teorik olarak anlatılacak. Etkinlik kapsamında ilk olarak proje yazma sistematiği üzerinde durulacak, hangi tür konuların proje olup olmayacağı, hangi tip konuların hangi fon sağlayıcılarına, hangi başlıktaki desteklere müracaat edebilecekleri tartışılacak. Ayrıca proje yazma aşamasında hazırlanan metnin panelistler tarafından net anlaşılacak şekilde hazırlanmasının önemi vurgulanacak.  Sonra proje konusunun literatür ışığında anlatılması, yaygın etkisi, yapılabilirliği, özgünlüğü, uygulanacak yöntem, proje kapsamında alınması gereken ekipman/malzemeler ve gerekçesinin belirlenmesi, bütçenin oluşturulması, iş planı,  B Planı hazırlama, panel süreçleri ve projelerin şekil bakımından yeterliliği gibi konularda teorik eğitim verilecek. Bununla birlikte, etkinliğe katılanlar tarafından belirlenecek konular için eğitmenlerin koordinasyonunda uygulamalı olarak proje taslağı hazırlatılacak. Hazırlanan proje taslakları değerlendirme kriterleri esas alınarak tartışılacak. Hazırlanan proje taslaklarının güçlü ve zayıf yönleri tespit edilmeye çalışılacak. Böylece, etkinliğe katılan araştırmacılara hem proje odaklı düşünme yeteneği kazandırılacak hem de hâlihazırda sahip oldukları fikirlerini nasıl proje haline getirebilecekleri uygulamalı olarak gösterilmiş olacak. Son olarak proje desteği kabul edilen proje sahipleri için proje yönetimi, raporlama, izleme faaliyetleri detaylandırılacak ve ekip çalışmasına yönelik iyi uygulamalar paylaşılacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap