Eğirdir Belediyesi Mantar Üretim Tesisi Kuracak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Belediyesi Mantar Üretim Tesisi Kuracak
Haberin Tarihi: 26.6.2019 16:24:51 - Okunma Sayısı:1613 defa okundu.

Hem ekonomik girdi artacak hem de iş istihdamı sağlanacak


EĞİRDİR BELEDİYESİ MANTAR ÜRETİM TESİSİ KURACAK

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK beraberinde Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Erhan SAVRAN, Şirket Müdürü Ömer YILMAZ, Muhasebe Müdürü Hidayet KAYTANLOĞLU, Fen İşleri Müdürü Hülya ERTAP ve teknik ekiple birlikte Eğirdir Belediyesine ait 60. Yıl Soğuk Hava Deposunda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Veli GÖK, Eğirdir'de kurulması planlanan mantar üretim tesisleri için odalara kaç adet ranza yerleşecek ve kapasitenin ne olabileceği konusunda teknik ekiple uzun süren bir istişare çalışması gerçekleştirdi.
Eğirdir Belediyesine ait 60. Yıl Soğuk Hava Deposunda kurulması planlanan tesis ile kültür mantarı yetiştiriciliğinin beş temel ardışık kademesi olan kompost, örtü toprağı serilmesi, sulama, tırmıklama ve hasat periyotlarının çevresel-fizyolojik şartları ile ısıtma, soğutma, nemlendirme ve havalandırma tesisatlarının tasarım kriterleri ve özelliklerinin ele alındığı istişare çalışmasında, tasarımın ana hatları çizildi.

Eğirdir'in böyle bir üretim tesisine kavuşması ile hem ekonomik girdinin artması hem de iş istihdamının sağlanması amaçlanıyor.

Bilindiği üzere; Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK'ün İl Genel Meclisi Üyeliği döneminde öncü olduğu mantar üretimi projesi çevre kasaba ve köylerimizde başarı ile uygulanıyor. Şu anda Eğirdir merkez, kasaba ve köylerinde yıllık yaklaşık 10 bin ton Kültür Mantarı üretimi gerçekleşirken, yaklaşık bin kişi kültür mantarcılığından geçimini sağlıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap