Isparta'dan Küresel Sorunlara Farklı Bakışlar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'dan Küresel Sorunlara Farklı Bakışlar
Haberin Tarihi: 30.5.2014 10:53:00 - Okunma Sayısı:3206 defa okundu.

Yereli çok iyi tanıyan, ulusal düzeye hâkim olan ve dünyaya açılan bir üniversite olarak çalışmalarını sürdüren Süleyman Demirel Üniversitesi, küresel sorunlara çözüm önerileri getirmeyi amaçlıyor.

Isparta’dan Küresel Sorunlara Farklı Bakışlar

 

            Yereli çok iyi tanıyan, ulusal düzeye hâkim olan ve dünyaya açılan bir üniversite olarak çalışmalarını sürdüren Süleyman Demirel Üniversitesi, küresel sorunlara çözüm önerileri getirmeyi amaçlıyor. “Dünyanın sorunları ve barış yolları bu topraklarda ve bu coğrafyada konuşulacak” diyen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu yönetiminde düzenlenen “Küresel Sorunlar ve Çözüm Arayışları” başlıklı II. Uluslararası Davraz Kongresi, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

            Etkinliğe, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Faruk Bal, Ak Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart, Kamu Denetçisi ve 22. Dönem Nevşehir  Milletvekili Mehmet Elkatmış, siyasi partilerin temsilcileri, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, akademik ve idari personel katıldı.

            “II. Uluslararası Davraz Kongresi” ile dünyanın evrensel sorunlarına ışık tutacağız”

            Törenin açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, günceli ve gündemi yakalamış, yüzünü geleceğe dönmüş, girişimci ve üreten bir üniversite olan SDÜ tarafından düzenlenen “II. Uluslararası Davraz Kongresi” ile dünyanın evrensel sorunlarına ışık tutulmasının amaçlandığını dile getirdi.  Dünyanın içinde bulunduğu bugünkü bu büyük karmaşa ortamında ve her tarafta meydana gelen onaylanmayan insanları mutsuz eden bir takım hususlara ilişkin Birleşmiş Milletler raporundan bazı veriler hakkında bilgi verdi.

            Ünlü düşünür Fıransua Leytotırd’ın modernizm için yaptığı tanımı örnek gösteren İbicioğlu,  modernizmin herkesi tek tipleştirmek, aynı düşünceden, aynı renkten, aynı hayat tarzından insan oluşturmaya çalışarak bunun dışındaki her şeyi öteki olarak algılattığını söyledi. İlerleyen zaman içerisinde dünya barışını sağlayacak bir anlayışın orta çıkması için tek tipleştirme anlayışının sorgulanması gerektiğini belirten İbicioğlu, postmodern bakış açısının bu topraklarda yıllardır devam ettiğinin altını çizdi.  “Anadolu, farklı medeniyetlere, farklı düşüncelere ev sahipliği yapmış, farklılıkları bir arada mutluluk içerisinde yönetmiş bir kültürün uzantısı olarak huzura kavuşmuştur. Bunun uygulamalarının da mutlaka yeni dünya şartlarına uydurulup devam ettirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla dünyanın geleceğine dair bir söz söylenecekse bu topraklardan söylenmesi gerekiyor.” Diyen İbicioğlu, kongrenin, bilime ve bugünlerde çok ihtiyaç duyduğumuz uluslararası barışa büyük katkılar sağlayacağına duyduğu inancı dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

            Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da “Böylesine önemli bir etkinliğin şehrimizde düzenlenmesinden büyük bir gurur duyuyoruz. Kongrenin dünya sorunlarına ışık tutmasını diliyorum” diye konuştu.

            “Küresel problemlere çözüm önerilerinin SDÜ tarafından belirlenmesi gurur kaynağımızdır”

            Isparta Milletvekili Recep Özel ise SDÜ tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Davraz Kongresinin Isparta’yı dünya gündemine taşıyacak, SDÜ’ yü uluslararası bir marka yapacak nitelikte bir kongre olduğunu söyledi.

            SDÜ’nün dünya meseleleriyle yakından ilgilendiğini, Uluslararası Davraz Kongresinin de bunun bir göstergesi olduğunu dile getiren Isparta Milletvekili  Süreyya Sadi Bilgiç konuşmasının devamında şunları söyledi: “Küresel ölçekte baktığımızda dünyada bir çok sorun görüyoruz. Bu sorunların çözüm önerilerinin SDÜ’den dünyaya yayılması büyük bir gurur kaynağıdır”

            “SDÜ küresel sorunların çözümünde önemli rol üstleniyor”

            Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise “Isparta’nın zenginliklerini tarif etmek, bunu dünyayla paylaşmak hepimizin görevi. SDÜ bu konuda önemli sorumluluklar üstleniyor. Kongrenin dünyada iyileştirilmesi gereken alanlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

            “SDÜ, ülkemizin hızla gelişen ve geliştiğini hissettiren bir üniversitesi”

            AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise tüm insanlığı ilgilendiren konu başlıklarının SDÜ’de tartışılacağını ve çok önemli tebliğler sunacağını ifade ederek “Ülkemizin hızla gelişen ve geliştiğini hissettiren bir üniversitesindeyiz. İçinde bulunduğumuz çağ, bilgi çağı. Bulunduğu şehrin ve ülkenin önünü açacak önemli kurumlar olan üniversitelerin asli görevi ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Bilim ve teknolojiden geri kalmamalı, bu konuda üzerimize düşeni titizlikle yapmalıyız” diye konuştu.

            Son yıllarda yükseköğretim alanında ciddi atılımlar yapıldığını vurgulayan Şahin, üniversitelerin Ar-Ge çalışmalarına ayırdığı kaynağın, bilimsel yayın ve patent sayılarının, üniversite- sanayi işbirliklerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

            Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e hediye takdim etti.

            Ayrıca etkinlik öncesi SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’i makamında ağırladı. Günün anısına hediye takdim etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap