Kerevit Ar-Ge Birimi İnşaatı Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kerevit Ar-Ge Birimi İnşaatı Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 2.6.2014 09:38:00 - Okunma Sayısı:1668 defa okundu.

Türkiye'de ilk defa Eğirdir'de kurulacak "Kerevit Kuluçhanesi"nin inşaatı devam ediyor.

Kerevit Ar-Ge Birimi İnşaatı Devam Ediyor

 

            Türkiye’de ilk defa Eğirdir’de kurulacak “Kerevit Kuluçhanesi”nin inşaatı devam ediyor.

            % 64,22 (600.599,032 TL)’si TAGEM (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü), % 35,75 (334.692,068 TL)’i BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) tarından desteklenen “Kerevit Üretimi ve İşlenmesinde Yeni Teknolojiler Projesi” kapsamında Kerevit Ar-Ge biriminin inşaatı devam ediyor.

            Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Merkezi (SARİM)’nin Köprübaşı’nda bulunan arazisinde inşası devam eden merkezin Ağustos 2014 tarihinde teslim edileceği bildirildi. Ülkemizin kapalı devre sistemine sahip ilk ve tek kerevit kuluçkahanesi olacak olan Ar-Ge biriminde, toplam 600 m2 laboratuar alanı ile 600 m2'lik üretim ve işleme ünitesi bulunacak. 150 tonluk günlük su hacmine sahip olan tesiste, 2 kısımdan oluşan bir arıtma ünitesi bulunacak olup, farklı 2 su istemi gerektiren 2 ayrı deneme aynı anda yürütülebilecek.

            Eğirdir SARİM Müdürü Şakir Çınar “Böyle bir tesis sayesinde, Müdürlüğümüz kerevit ile ilgili her türlü deneme ve araştırma projesini gerçekleştirebilme imkânına sahip olacak ve kerevit yetiştiriciliği konusunda müteşebbislere daha fazla katkı sağlayabilecektir.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap