"Göller ve Göllerdeki Kirlilik" Konulu Panel Gerçekleşti...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Göller ve Göllerdeki Kirlilik" Konulu Panel Gerçekleşti...
Haberin Tarihi: 3.6.2014 10:27:00 - Okunma Sayısı:1552 defa okundu.

II. Uluslararası Davraz Kongresi" kapsamında "Göller ve Göllerdeki Kirlilik" konulu bir panel gerçekleştirildi.

“Göller ve Göllerdeki Kirlilik” Konulu Panel Gerçekleşti...

 

            "II. Uluslararası Davraz Kongresi" kapsamında "Göller ve Göllerdeki Kirlilik" konulu bir panel gerçekleştirildi. Panelde söz alan Gazeteci Grigory Pasko, çok yakın bir gelecekte insanlık adına en önemli şeyin petrol ya da diğer fosil yakıtlar değil su olacağının altını çizerek Rusya’daki bir belediye başkanının Baykal Gölü'ndeki suyu parsellere ayırarak satmak gibi bir görüş getirdiğini söyledi. Pasko "Bu sayede Dünya, doğalgaz gibi suda da Rusya’ya bağlı olacaktır" dedi.

            Rusya’da tüm sivil toplum örgütlerine yeni yaptırımlar getirildiğini dile getiren Pasko, sivil toplum örgütlerinin yabancı ülkelerden destek alıp almadıklarını öğrenmek için bu yaptırımların getirildiğini bunun nedeninin de ileri oluşabilecek ajan sorununu çözebilmek olduğunu sözlerine ekledi.

            Gazeteci  Lina Samko ise Sempeter burg kentindeki göllerin kirliliği hakkında bilgi verdi. Oradaki göllerin kirlilikten içler acısı durumda olduğunu belirtti. Kirliliğin olması gerekenden on kat daha fazla olduğunu söyleyen Samko, göllerdeki temizleme işleminin kolay olmadığını, ekolojik dengenin de korunması gerektiğini belirterek ancak göllerin temizlenemez anlamına da gelmediğini belirtti.

            Orman Genel Müdürlüğü Doğa Koruma 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk de Eğirdir, Kovada ve Burdur göllerindeki kirliliğe değinerek mermer ve taş ocaklarının kirlilikteki etkisinden; göllerdeki tarımsal atıklara değinerek fosfor ve azot birikiminden bahsetti.

            Kültür Turizm ve Çevre Gazetecilikleri Dernek Başkanı Ali Tarık Hatipoğlu, ülkemiz gelişirken aynı oranda çevreyi de kirlettiğimizi belirterek bu gidişe bir dur demeliyiz gerektiğinin altını çizdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap