EĞİRDİR TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANI KAYMAKAM DR. YALÇIN YILMAZ'DAN HALKIMIZA DUYURU..!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANI KAYMAKAM DR. YALÇIN YILMAZ'DAN HALKIMIZA DUYURU..!
Haberin Tarihi: 3.6.2014 10:32:00 - Okunma Sayısı:1633 defa okundu.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girmesi ile alışverişlerde yeni düzenlemeler yapıldı.

EĞİRDİR TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANI

KAYMAKAM DR. YALÇIN YILMAZ’DAN HALKIMIZA DUYURU..!

 

            6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girmesi ile alışverişlerde yeni düzenlemeler yapıldı.

            İlçe Tüketici Hakem Heyetlerinin Bağlayıcılık üst sınırı 1.272,00TL’den 2.000,00TL’ye çıkmıştır. Kapıdan Satışlar ve Mesafeli Satışlarda 7 gün olan cayma hakkı 14 güne çıkarıldı.

            Konu ile ilgli açıklama yapan Eğirdir Tüketici Heyeti Başkanı Kaymakam Yalçın Yılmaz şunları ifade etti:

            “6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girmesi ile alışverişlerde yeni düzenlemeler yapıldı.

            İlçe Tüketici Hakem Heyetlerinin Bağlayıcılık üst sınırı 1.272,00TL’den 2.000,00TL’ye çıkmıştır. Kapıdan Satışlar ve Mesafeli Satışlarda 7 gün olan cayma hakkı 14 güne çıkarıldı. Ayrıca daha önce cayma hakkı bulunmayan Banka kredilerinde de bundan böyle kredi kullananların herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeksizin 14 günlük cayma hakkı olacaktır.

            Kullanılan banka kredileri için sigorta yaptırmak tüketicinin isteğine bağlı olacaktır. Tüketici istediği sigorta şirketine sigorta yaptırabilecektir. Kredi Kartlarına da yeni düzenlemeler getirilmiştir. Artık Bankalar yıllık aidatı olmayan bir kredi kartını vatandaşlara sunmak zorunda olacaklardır. Ayıplı mallar ile ilgili yapılan düzenlemede, ayıplı malın satıcıya 30 günlük bildirim yükümlülüğü malın teslim tarihinden itibaren altı aya çıkartılmıştır.

            Ayrıca son dönemde vatandaşlarımızın cep telefonlarını Hukuk Bürosundan aradığını ve kendilerini Avukat olarak tanıtan kişilerin, vatandaşlara ait kredi kartı aidatı ve tüketici kredilerinde dolayı bankalardan alacakları olduğunu bunu alabilmek için kendilerinin göndereceği bir evrak ile Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmaları halinde bu paraları alabileceklerini söyleyerek, gönderilecek olan belge için ücret talebinde bulunuldukları duyumları alınmıştır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için, bu şekilde telefondan arayan kişilere itibar etmemeleri ve Kredi Kartı bilgilerini hiçbir şekilde telefon ile arayanlara vermemeleri gerekmektedir.

            Vatandaşlarımız Tüketici Hakları ile ilgili her türlü bilgiyi, Kaymakamlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığımızdan her türlü bilgi alabilirler”dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap