Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: "Eğirdir'de Halk Doğruyu Gördü"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: "Eğirdir'de Halk Doğruyu Gördü"
Haberin Tarihi: 6.6.2014 10:50:00 - Okunma Sayısı:4062 defa okundu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ü ziyaret ederek, DP, Adalet ve Anavatan partilerinin Isparta'da önemli geçmişinin bulunduğunu, Eğirdir'de halkın doğruyu gördüğünü ifade etti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal:

“Eğirdir’de Halk Doğruyu Gördü”

 

            Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü ziyaret ederek,  DP, Adalet ve Anavatan partilerinin Isparta'da önemli geçmişinin bulunduğunu, Eğirdir'de halkın doğruyu gördüğünü ifade etti.

            Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal dün 30 Mart Yerel seçimlerinden başarı ile çıkan Eğirdir Belediyesini ziyaret ederek, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü tebrik ve teşekkür etti.  Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Uysal Eğirdir Belediyesine kadar yürüyerek halkı selamladı.  Ziyarette Genel Başkan Uysal’a, DP Genel Başkan Yardımcısı Osman Varol, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Tamer Yentür, Isparta İl Başkanı Ahmet Şençimen, Isparta İl Teşkilatı, İzmir İl Başkanlığı Teşkilatı, Uşak İl Başkanlığı teşkilatı, Antalya İl Başkanlığı Teşkilatı, Burdur İl Başkanlığı Teşkilatı ve Gençlik kolları Başkanlığı eşlik etti.
 

            Uysal, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ü ziyaretinde yaptığı konuşmada DP, Adalet ve Anavatan partilerinin Isparta'da önemli geçmişinin bulunduğunu, Eğirdir'de halkın doğruyu gördüğünü ifade etti.

            Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili olarak, TBMM'de bulunan başta MHP ve CHP'nin Türkiye'yi dar alanlara sıkıştığı iklimlerden çıkartacak, siyasi önceliklerden ziyade Türkiye'nin öncelikleriyle bir davranış kalıbını milletin önüne koymak zorunda olduğunu söyledi.

            Gelecekte çok önemli seçim süreçlerinin yaşanacağını, geçmiş yerel seçimlerinin bunun bir ön ayağı olduğunu dile getiren Uysal, "Farklı farklı değerlendirmeler yapılsa da Türkiye'nin tarihi yürüyüşüne uygun bir şekilde, bu milletin önceliklerini kendi önceliği yapmış, gelecek tasavvurunu bunun üzerine kurmuş bir siyasetin yeniden bir siyasal akılla bulaşacağı dönem olmasını hep beraber umut ediyoruz" dedi.

            Türkiye'nin çözüm yolunun demokrasi olduğunu, bu süreçte katılımcı, müzakereci demokrasi modelleri ve teamüllerin işletilmesini beklediklerini vurgulayan Uysal, aksi taktirde Türkiye'de kronikleşmiş meselelerinin daha da büyüyeceğine dikkati çekti.

            Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Uysal, bu sürecin çatışmacı bir siyaset iklimden uzak bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti. "Toplumun en büyük paydasında buluşacak, millet ve devlet, demokrasi ve cumhuriyet şuuru olan, bu temel değerler etrafında milletimizin sağduyu göstereceği bir seçim olmasını ümit ediyoruz" diyen Uysal, şöyle konuştu:

             "Bu anlamda çeşitli teşebbüs ve çabalarımız var. TBMM'de bulunan başta MHP ve CHP'ye açık bir şekilde ifademiz; Türkiye'nin bu anlamda dar alanlara sıkıştığı iklimlerden çıkartacak, siyasi önceliklerden ziyade Türkiye'nin öncelikleriyle bir davranış kalıbını milletin önüne koyulmak zorundadır. Biz de sorumlu bir siyasetin sahibi olarak prensiplerimizi esas alarak bu süreci kolaylaştırmak, suyu doğru mecrada akıtabilmek adına düşüncelerimizi, yaptığımız ziyaretlerle ifade ettik. Türkiye, kıt kanaat imkânlara sahip olduğu dönemlerden büyük yatırım hamleleri yaparak bugünlere geldi, önemli mesafeler aldı. Türkiye'nin bununla yetinebilme imkanı yoktur, daha da alması gereken mesafeler vardır." Siyasetin kendisinden başlayarak iktisadi, hukuki alanda, milletin temel hak ve hürriyetlerini sonuna kadar genişletebildiği bir siyasal toplumsal iklime ihtiyacı olduğunu belirten Uysal, bunu Türkiye ile buluşturma mecburiyetimiz olduklarını, DP olarak, Türkiye'nin sıkıştığı her noktada bu anlayışla büyük vazifeler ifa ettiklerini sözlerine ekleyerek Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e görevinde başarılar dileyerek parti olarak her zaman yardımcıları olacaklarının altını çizdi.

            BAŞKAN ŞENGÖL ; “ALLAH BANA ÖMÜR VERDİĞİ SÜRECE DEMOKRAT PARTİ BAYRAĞI ALTINDA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM”

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise yaptığı konuşmada “ Zor bir süreç geçirdik ama Eğirdir bir imkansızı başardı. İktidar partisi burada oturuyor her türlü baskı ve yıpranma ve son 5 yıldaki iftira kampanyaları içinden çıktık. Eğirdir Bunda bana çok yardımcı oldu ve aklı selim davrandılar. Eskiden çalıştığımdan daha fazla çalışıyorum, En az günde 16-17 saat burada oturtarak değil arazide cumartesi Pazar bayram seyran demeden çalışıyoruz. Hedefimiz güveni boşa çıkarmamak ve seçim boyunca verdiğimiz sözleri yerine getirmenin çabasındayız. Allah yukarıda bize yardımcı oluyor, ben buna inanıyorum. İnşallah 3-4 ay sonra pırıl pırıl ağacında kuru dal olmayan bir şehir ve halkın rahatlıkla girebileceği bir belediye haline getirmenin çabasındayız. 6 aylık seçim sürecinde evine dahi gitmeyen gençlerimizin hemşerilerimizin emeği boşa gitmedi. Onların yüzünü kara çıkarmayacağım. Çünkü onlar bu bayrağın dalgalanması için çalıştılar hepsine teşekkür ediyorum. Seçimden önce ve sonra her gün bugün Ak Partiye geçecek, yarın Ak partiye geçecek laflarını duymuşsunuzdur. Allah’ım bana ömür verdiği sürece Demokrat Parti Bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğim. Böyle bir düşüncem olmadı, olmayacak ta dedi.

            Konuşmaların ardından Eğirdir Belediyesi tarafından Genel Başkan Gültekin Uysal’a çiçek ve Eğirdir’in elmasını temsil eden kristal elma hediye edildi.

            Daha sonra halkın sorularını yanıtlayan DP Genel Başkanı Uysal Eğirdir Belediyesi önünde halkla kucaklaşarak, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in kabrini ziyaret etmek üzere İslamköy’e giderken, Buradan 30 Mart yerel seçimlerinde kazanılan Fethiye Belediyesi’ni ziyaret edecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap