Bisiklet Sevdalıları Eğirdir'de...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bisiklet Sevdalıları Eğirdir'de...
Haberin Tarihi: 17.6.2013 10:07:00 - Okunma Sayısı:2085 defa okundu.

Eğirdir ilçemizde bisiklet sporunu geliştirmek, gençlerin ve halkımızın sağlıklı yaşam yapmasına öncülük etmek, ilçemize gelen ziyaretçilerin, gençlerin çevreyi daha iyi tanımasını, görmesini sağlamak üzere Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz'ın talimatlarıyla göl çevresinde bisiklet turu başlatıldı.

Bisiklet Sevdalıları Eğirdir’de…

 

            Eğirdir ilçemizde bisiklet sporunu geliştirmek, gençlerin ve halkımızın sağlıklı yaşam yapmasına öncülük etmek, ilçemize gelen ziyaretçilerin, gençlerin çevreyi daha iyi tanımasını, görmesini sağlamak üzere Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz’ın talimatlarıyla göl çevresinde bisiklet turu başlatıldı.

            Bu çerçevede 15 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 14:30’da Isparta’dan yola çıkan 33 kişilik bisiklet grubu saat 17:00’de ilçemize geldiler.

            33 kişilik grup İlçemizde Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer tarafından Babasultan meydanında karşılandılar.

            Burada bir konuşma yapan Kaymakam Yalçın Yılmaz, “Öncelikle katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra bisiklet turlarını Eğirdir’de karnaval haline getirmek istiyoruz. Her hafta Cumartesi günleri Eğirdir’de buluşmayı diliyoruz. Eğirdir bisiklet turlarının birleşme yeri olacak. Bisiklet sevdalılarını daha çok Eğirdirimizde görmek istiyoruz. Eğirdir’i doğru yolda geliştirmek çok güzel.  Bundan sonra randevu saatimiz belli.  Hepinize ayrı ayrı emeğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Yılmaz ayrıca, bütün bisiklet tutkunlarını ve bisiklet sevgisiyle kucaklaşan Eğirdir’li vatandaşlarımızı da bu organizasyona davet etti.

            Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral ise; “Bugün burada olmanız son derece memnun verici. Bizim bir sloganımız vardı: ‘Bisiklete Binelim Eğirdir’i Gezelim…” Eğirdir’imizde yaklaşık 200 adet kiralık bisikletlerimiz var. Isparta’da bence bu kadar yoktur. Eğirdir’in ayrı bir farkı var. Eğirdir’de havamızın temiz oluşu ayrı bir ayrıcalıktır. Eğirdirimiz gün geçtikçe gelişiyor. Sizlerde bugün buraya gelerek ilçemize ayrı bir renk kattınız. Aramızda bayan kardeşlerimiz var. Onlara çok teşekkür ediyorum. Sizlerin burada bizimle olması bize farklılık getirdi. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

            Konuşmaların ardından Öğretmenevi çay bahçesinde bisikletçilere çay ikramında bulunuldu. Daha sonra bisikletçiler Yenimahalle Kervansaray Düğün Salonu, Ada ve Hükümet güzergahlarında turlarını attılar.

            İlçemize gelen bisiklet sevdalılarına yemek ikramında bulunuldu. Akşam da Liman içerisine yapılan Işıklı su perdesi izletildi.

            İlçemizde bulunan bisiklet işletmecileri de bisiklet gezi turuna ücretsiz bisiklet desteğinde bulundular.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap