PEDALLAR YİNE SAĞLIK İÇİN ÇEVRİLDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,PEDALLAR YİNE SAĞLIK İÇİN ÇEVRİLDİ
Haberin Tarihi: 26.6.2014 09:34:00 - Okunma Sayısı:1997 defa okundu.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmesi sebebiyle Sağlık Bakanlığının talimatlarıyla Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonluğunda her ayın son Pazar günü düzenlenen etkinliklerin bu ayki teması "Bisiklet Etkinliği" ve "Sağlık İçin Yürüyüş" olarak belirlendi.

PEDALLAR YİNE SAĞLIK İÇİN ÇEVRİLDİ

 

            Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmesi sebebiyle Sağlık Bakanlığının talimatlarıyla Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonluğunda her ayın son Pazar günü düzenlenen etkinliklerin bu ayki teması “Bisiklet Etkinliği” ve “Sağlık İçin Yürüyüş” olarak belirlendi.

            22 Haziran Pazar günü saat 14.00 da Isparta Valiliği önünden başlayan etkinlikte, bisikletlerle Ayazmana Mesireliğine gidildi ve yine Valilik önüne dönüldü. Yürüyüş etkinliği ise Isparta Valiliği önünden başlayıp Demirköprü Halı Saha Kompleksinden dönülerek Valilik önünde son buldu. Belirlenen güzergâhlarda gerçekleştirilen etkinliğe THSK Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İLTER, Vali Yardımları Cengiz ATA ve B. Sıtkı HANLIOĞLU, kurum amirleri, öğrenciler, kurum çalışanları ve Isparta halkı katıldı.

            Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Isparta Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet KARAKAYA: “Hem yetişkinlerimiz, hem de çocuklarımızın televizyon ve bilgisayar karşısında hareketsiz geçirdiği zamanlarda büyük bir artış gözlenmektedir. Dolayısıyla ülkemizde obezite ve buna bağlı olarak diyabet, kalp- damar hastalıkları, kas-eklem kuvvetinde azalma, vücudumuzda su, tuz, mineral dengesizliği, depresyon ve kaygı bozukluğunun artmasında ciddi artışlar olmuştur. Vücut direncinizi arttırmak, bedeninizin daha fazla kuvvetlenebilmesi, psiko-sosyal gelişim ve en önemlisi de vücutta oluşan yağ oranının en aza indirmek için hergün düzenli egzersiz yapmalısınız” dedi.

            KARAKAYA ayrıca “Öncelikle çocuklarımızda ve gençlerimizde had safhada olan fiziksel inaktivitenin ortadan kaldırılması, dolayısıyla da kronik hastalıkların artmasında sağlıksız beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliğinin ne kadar büyük bir rol oynadığı konusunda halkımızın duyarlılığın arttırılması için etkinliklerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap