EĞİRDİR'DE DOĞA EĞİTİMİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'DE DOĞA EĞİTİMİ
Haberin Tarihi: 4.7.2014 10:52:00 - Okunma Sayısı:2005 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Fakültesi'nin TÜBİTAK'ın destekleriyle yürüttüğü 9 günlük, "Isparta İli Korunan Doğal Alanlarında Doğa Eğitimi" IDE- nin 6. cısı Isparta, Beyşehir ve Eğirdir'de gerçekleşti.

EĞİRDİR’DE DOĞA EĞİTİMİ

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Fakültesi’nin  TÜBİTAK’ın destekleriyle yürüttüğü  9 günlük, “Isparta İli Korunan Doğal Alanlarında Doğa Eğitimi” IDE- nin 6. cısı Isparta, Beyşehir ve Eğirdir’de gerçekleşti.

            Türkiye’nin farklı kentlerinden ve farklı meslek gruplarından 50’den fazla katılımcının yer aldığı Doğa Eğitiminde Eğirdir Gölü ve önemi konulu eğitim Eğirdir Gölü kenarında  Yrd. Doç. Dr. Erol KESİCİ tarafından verildi.

            Kesici; 6. İDE’de  Proje alanı Göller Yöresi’nin en büyük iki gölü olan BEYŞEHİR ve EĞİRDİR Gölleri ile biri milli park diğeri ise tabiat parkı statüsüne sahip diğer iki göl olan KOVADA ve GÖLCÜK Gölleri arasındaki korunan doğal alanları kapsadığını ifade ederek “eğitimlerimiz doğa eğitimi konusunda uzman bir ekip-eğitmen-rehber kadrosu tarafından verilmektedir. Eğitim programı ise, ülkemizin doğal zenginlikler bakımından oldukça şanslı sayılabilecek bir bölgesi olan Isparta İli ve yakın çevresindeki korunan alanlarında gerçekleştirilmektedir” dedi.

            Kesici, Projenin amacının; hedef kitlenin doğayla buluşmalarına, doğanın dilini anlamalarına ve doğa eğitimi konusunda formasyon kazanmalarına katkıda bulunmak ve dolayısıyla, çevre ve doğa konularında toplumsal duyarlılığın artmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap