BAŞKAN ŞENGÖL'DEN GELECEĞİN MİMARLARINA İFTAR YEMEĞİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ŞENGÖL'DEN GELECEĞİN MİMARLARINA İFTAR YEMEĞİ
Haberin Tarihi: 4.7.2014 10:58:00 - Okunma Sayısı:2564 defa okundu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden mimarlık bölümü 1 sınıf yaz stajı için Eğirdir'e gelen 51 öğrenci, 6 araştırma ve öğretim görevlisi toplam 57 kişilik gruba Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl rekreasyon alanında bulunan konuk evinde iftar yemeği verdi.

BAŞKAN ŞENGÖL’DEN GELECEĞİN MİMARLARINA İFTAR YEMEĞİ

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden mimarlık bölümü 1 sınıf yaz stajı için Eğirdir'e gelen 51 öğrenci, 6 araştırma ve öğretim görevlisi toplam 57 kişilik gruba Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl rekreasyon alanında bulunan konuk evinde iftar yemeği verdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, mimarlık bölümü birinci sınıf öğrencileri Eğirdir’de sürdürdükleri, geleneksel konutlar üzerinde yaptıkları belgeleme çalışmalarını tamamladılar. Bu kapsamda bir aydır ilçemizde sürdürdükleri çalışmalar sonunda bu gün ilçemizden ayrılacak olan yaklaşık 50 öğrenciye Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl iftar yemeği düzenledi. Köprü başı mevkiinde bulunan balık havuzlarında düzenlenen iftar yemeğinde başkan Şengöl öğrencilere mangal ziyafeti verirken, çalışma yapan öğrencilerle tek tek sohbet ederek, Eğirdir’deki tarihi yapılar hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Eğirdir’de bulundukları süre içerisinde hafta sonları Arkeolojik ve doğal yapılar üzerinde çalışma yapmak ve tarihi çeşitlilikleri incelemek amacıyla Kovada Milli Parkı, Adada, Yazılı Kanyon, Antiokia antik Kenti’ne geziler düzenleyen öğrenci grubu ayrıca Eğirdir üzerinde yaptıkları çalışmaları bir kitapçık halinde toplayacaklarının da altını çizdiler.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlileri Leyla Etyemez, Emine Çiğdem Asrav, Mercan Yavuzatmaca ve Özgün Özçakır çalışmalar boyunca her türlü desteklerini bizden esirgemeyen ve böyle bir yemeği düzenleyen Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e ve belediye personellerine minnettar olduklarını ve ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu yöneticilerine, aşçısına ve Eğirdir Akın Gazetesi sahibi Abdullah Sinan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederlerken, burada bulunan öğrenci grubunun gizli kalmış cennet olan Eğirdir’in gerek tanıtımı gerek yapısı ile ilgili çalışmalar yapabileceklerini dile getirdiler.

Yemek boyunca öğrencilerle tek tek sohbet eden Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise böyle bir çalışma yapmak için Eğirdir’li Genç Mimar kardeşimiz Ali Sinan aracılığı ile Eğirdir’i seçen ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Onları burada ağırlamaktan mutlu olduk, inşallah yapmış oldukları çalışmalarda ve derslerinde başarılı olurlar, Eğirdir’i Ankara’da en iyi şekilde tanıtacaklarından ve buradan güzel anılarla ayrıldıklarından şüphem yok, Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Neriman Şahin Güçhan ise yaptığı açıklamada “Eğirdir’e ilk kez gelen bir grup olarak hayran kaldık. 56 kişilik bir ekiple Eğirdir’e geldik ve öğrencilerimizin üç modüllük sınavlarından biri olan Belgeleme çalışmalarını burada yaparak hafta sonu gezileri ile tarihi ve doğal yapıları inceleme fırsatı da bulduk. Öğrencilerimizde Eğirdir’de olmaktan çok mutlu oldular.  Bizlerin burada bu çalışmayı yapması için öncü olan Mimarlık Fakültesi eski öğrencimiz Ali Sinan’a ve çalışmalar boyunca bizleri ağırlayan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü personeline ve desteklerinden dolayı Eğirdir Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’e çok teşekkür ederiz” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap