Eğirdir ve Vefa...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir ve Vefa...
Haberin Tarihi: 7.7.2014 09:51:00 - Okunma Sayısı:3840 defa okundu.

Hemşehrimiz Prof. Dr. Ünal Kuzgun, Orhan Aslanoğlu Caddesi'nin isminin değiştirilmesine tepki göstererek üzüntülerini bildirdi.

Eğirdir ve Vefa...

 

            Hemşehrimiz Prof. Dr. Ünal Kuzgun, Orhan Aslanoğlu Caddesi’nin isminin değiştirilmesine tepki göstererek üzüntülerini bildirdi. Dr. Orhan Aslanoğlu adının ve plaketinin kaldırılmasının Türk Ortopedi ailesi açısından son derece üzüntü verici bir davranış olduğunu dile getiren Kuzgun gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde memleketimi ziyaretimde Isparta yönündeki sahil yolumuzda caddeye verilmiş olan ismin değiştirildiğini üzülerek gördüm. Adı kaldırılmış olan Prof. Dr. Orhan Aslanoğlu’nu genç neslin tanıyabilmesi için zamanın belediye başkanı Sayın Ömer Şengöl çok güzel bir tanıtım plaketi hazırlatmıştı.

 
 

            Eğirdir denince dışarıdaki insanlarda doğanın harikası göl, Kemik Hastalıkları hastanesi ve Elma çağrışım yapar... Elmanın Eğirdir’e gelmesi ve önemli bir ekonomik kaynak olmasında rahmetli Halil Üstün’ün çabaları asla unutulamaz ve Köprübaşı mevkiine heykelinin dikilmesi de  Eğirdirlinin kadirbilirliğinin bir örneğidir. Kemik Hastalıkları hastanesi ise 1950 yıllarında kurulmuş ve 40-50 yıl süre ile yurt çapında hizmet vermiş önemli bir kuruluştur. Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin 2000’li yıllara kadar tüm ülkemizde tanınmasında Dr. Aslanoğlu’nun çok büyük rolü vardır. Türk Ortopedi ailesi bunu çok iyi bilir. Nitekim Sayın Şengöl döneminde belediye meclisinin aldığı karar bizlere ulaşınca  değerli hocamız Prof. Dr. Rıdvan Ege’nin önderliğinde önemli bir Ortopedist grubu olarak memleketimize gelmiş caddeye ismin verilmesi ve plaketin konması törenine katılmıştık. Türk Ortopedi ailesinin Eğirdir ve Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi ile bu derin bağlılığının birçok örneği vardır. İlk Ulusal Ortopedi Kongresi 1968 yılında Eğirdir’de düzenlenmiştir. Daha sonraları birçok bilimsel toplantı düzenlendiği gibi Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesinin kapatılması ya da amacı dışında kullanılması tartışmalarının yaşandığı dönemde Ortopedi ailesi geniş  bir katılımla Eğirdir’e gelerek bu kuruma sahip çıkmıştır.

            Dr. Orhan Aslanoğlu’nun adını  ve plaketi  söktürme kararını alanlara sormak isterim. Dr. Aslanoğlu sizce önemsiz bir insan mı idi? Eğirdir’e ve hastanemize yaptığı hizmetler değersiz mi idi? Dr. Orhan Aslanoğlu ve o ölmüş olduğu için Türk Ortopedi ailesi açısından adının Eğirdir’de bir caddeye verilmesi kuşkusuz önemlidir ve onore edici bir davranıştır. Ama bu değerli insanın adının ve plaketinin kaldırılması gene Türk Ortopedi ailesi açısından son derece üzüntü verici bir davranıştır. Bir Eğirdir’li olarak bana göre de Eğirdire ve Eğirdirlilere hiç yakışmamıştır. Bilmiyorum bu aşamadan sonra konu ile ilgili olanlar ne düşünürler. Ancak son olarak şunu ifade etmek isterim ki kapsamlı düşünmeden ve danışmadan alınan kararların yarattığı sıkıntıları düzeltmek zor olsa da imkansız değildir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap