TOTBİD Başkanı Prof. Dr. Sait Ada'dan Eğirdir Belediye Başkanına Mektup...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TOTBİD Başkanı Prof. Dr. Sait Ada'dan Eğirdir Belediye Başkanına Mektup...
Haberin Tarihi: 10.7.2014 09:37:00 - Okunma Sayısı:2990 defa okundu.

Prof. Dr. Sait Ada:"Değerli hocamız Prof. Dr. Orhan Arslanoğlu'nun adının verildiği caddenin adının değiştiğini üzüntüyle öğrendik."

TOTBİD Başkanı Prof. Dr. Sait Ada’dan Eğirdir Belediye Başkanına Mektup...

 

Prof. Dr. Sait Ada: “Değerli hocamız Prof. Dr. Orhan Arslanoğlu'nun adının verildiği caddenin  adının değiştiğini üzüntüyle öğrendik.”

 

            Prof. Dr. Orhan Aslanoğlu’nun ismi 2006 yılında ilçemizdeki bir caddeye verilmişti. Daha sonra göreve gelen yerel yönetimin Mart 2014’te yapılan son meclis toplantısında  aldığı kararla caddenin ismini değiştirmesi üzerine tepkilerini dile getiren TOTBİD (Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği) Başkanı Prof. Dr. Sait Ada, Eğirdir Belediye Başkanı’na hitaben bir mektup yazarak üzüntülerini bildirdi.              

            Prof. Ada, görüşlerini şöyle dile getirdi: “Güzel ilçenizde kurulan Eğirdir Kemik Hastalıkları hastanesi gerek hastalarımız ve gerek biz Ortopedi ve Travmatoloji uzmanları için tarihsel olarak  çok önemli bir kurumdur. Geçmişte çok fazla hastaya hizmet veren ve vermeye devan eden  bu hastaneden yetişen hekimler ülkemizde çok önemli görevler üstlenmişler ve uzmanlık dalımızın gelişiminde çok önemli rol oynamışlardır. Hastalarımızdan duyduğumuz en önemli sözlerden biri olan ‘Eğirdir Kemik Hastanesine bile gittik’ söylemi bu konuda ne kadar önemli bir merkez olduğunun bir kanıtıdır. Bugün ülkemizin her yerinde ortopedi klinikleri kurulmuş olmasında Eğirdir Kemik Hastanesinin ve dolayısıyla Eğirdir’in rolü çok büyüktür. 4000’e yakın Ortopedi ve Travmatoloji uzmanının çok büyük çoğunluğunu üye olduğu  TOTBİD (Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği) ilk kongresinin Eğirdir’de yapılması derneğimizin tüzel kişiliğinde ve ayrıca tüm ortopedistlerin Eğirdir’e özel saygı ve önem vermesi için güçlü bir neden oluşturmaktadır. 

            Kurucuları arasında yer alan ve uzun yıllar orada çalışmış olan değerli hocamız Prof. Dr. Orhan Arslanoğlu'nun adının verildiği caddenin adının değiştiğini basından üzüntüyle öğrendik. Sizlerin ve vefalı Eğirdir halkının bu konuda sessiz kalmayacağını ve yapılan hatanın siz değerli başkanımızın öncülüğünde düzeltilerek eski şekline dönüştürülmesinin sağlanacağına eminiz. Dernek olarak işlemin düzeltilmesi için yapabileceğimiz destek konusunda her türlü yardıma hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz.

            Saygılarımla.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap