KERVANSARAY MEZARLIĞI GİRİŞİNE GASİLHANE YAPILIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KERVANSARAY MEZARLIĞI GİRİŞİNE GASİLHANE YAPILIYOR
Haberin Tarihi: 21.6.2013 11:24:00 - Okunma Sayısı:2494 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi Kervansaray Mezarlığı girişine yapılacak olan gasilhanenin temeli Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'in talimatıyla atıldı.

KERVANSARAY MEZARLIĞI GİRİŞİNE GASİLHANE YAPILIYOR

 

            Eğirdir Belediyesi Kervansaray Mezarlığı girişine yapılacak olan gasilhanenin temeli Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in talimatıyla atıldı.

            Yaklaşık 190 m2 olan gasilhane 2 katlı olarak yapılacak. Alt katında gasilhane, ofis, depo, tuvalet, lavabo olacak. Önünden karayolu geçen gasilhanenin üst katına mecsid yapılacak.  

            Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Belediye Meclis Üyesi Rufet Zorkol ve Fen İşleri ekibiyle birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve harç için düğmeye basılarak gasilhanenin temeli atıldı.

            Projesine uygun olarak yapılacak gasilhanenin ilçedeki büyük bir eksikliği gidereceğini belirten Belediye Başkanı Özmeral, “Eğirdir tarihinde ilk defa bir gasilhaneye kavuşacak.

            Uzun zamandır eksikliği hissedilen ve halkımıza büyük kolaylık sağlayacak olan gasilhane için proje çalışmalarını tamamladık ve temelini atıyoruz. Güzel ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Gasilhanenin Eğirdir’e kazandırılacak olmasından dolayı da fazlasıyla sevinçliyiz. Emeği geçenlere ve geçeceklere teşekkür ediyorum. Yapılacak binanın alt katında gasilhane olacak. Lavabo, tuvalet, depo ve küçük bir ofis yer alacak. Üst katını da mescid olarak planladık.  Mezarlığımıza gelenlerin yanı sıra yakınından karayolu olması sebebiyle seyahat edenler de buradan faydalanmış olacak. Gasilhane adıyla yapılan binamızda mevtaların geçici muhafazası için soğuk odamız da olacak.” dedi.

            Temeli hazırlanıp, demirleri döşenen gasilhane inşaatının ilk betonu için Başkan Özmeral düğmeye bastı. Gasilhane binasının kısa zamanda tamamlanarak hizmete geçmesi bekleniyor.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap