ÖNER: IŞİD'E TERÖRİST DİYEMİYORSANIZ YA DOSTUSUNUZ YA DA KORKUYORSUNUZ!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÖNER: IŞİD'E TERÖRİST DİYEMİYORSANIZ YA DOSTUSUNUZ YA DA KORKUYORSUNUZ!
Haberin Tarihi: 24.7.2014 09:35:00 - Okunma Sayısı:3018 defa okundu.

CHP'li Öner,"Irak-Şam İslam Devletine neden terörist örgüt diyemiyorsunuz? Ya dostusunuz ya da korkuyorsunuz" diyerek Hükumete yüklendi.

ÖNER: IŞİD’E TERÖRİST DİYEMİYORSANIZ

YA DOSTUSUNUZ YA DA KORKUYORSUNUZ!

 

- 11 Haziran 2014'te Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nu ele geçirerek, Başkonsolos ile birlikte 49 vatandaşımızı alıkoyan IŞİD’e AKP zırhı geldi. Örgütün Türkiye bağlantılarının araştırılmasını isteyen muhalefet önergesi AKP oylarıyla reddedildi. CHP’li Öner, “Irak-Şam İslam Devletine neden terörist örgüt diyemiyorsunuz? Ya dostusunuz ya da korkuyorsunuz” diyerek Hükumete yüklendi.

 

            ANKARA – (TBMM)  Türkiye'den çok sayıda kişinin “Cihad” çağrısıyla kandırılarak IŞİD saflarına katıldığını belirten Dışişleri Komisyonu Üyesi, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, konunun bütün boyutlarıyla TBMM tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi. İstanbul’un; özellikle Bağcılar, Güngören ve Başakşehir gibi ilçelerinden örgüte yoğun katılım olduğuna dikkati çeken Öner, “IŞİD kimin desteğiyle büyüdü? Örgüte silah ve malzeme yardımı yapıldı mı? Adana’da yakalanan TIR’lar kime cephane ve silah götürüyordu” diye sordu.

            AĞIR İHMAL VAR

            IŞİD’in; Suriye ve Irak’ta bazı eyaletleri ele geçirip Bağdat’ı tehdit eden bir güç haline gelmesine karşın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun baskından 1 gün önce, 10 Haziran’da “her türlü önlem alındı” açıklamasını yaptığını hatırlatan Öner, hükumetin Musul’daki Başkonsolosluk görevlileri ile ailelerini tahliye etmeyerek ağır bir ihmal yükü altında kaldığını söyledi.

            ERDOĞAN ACZ İÇİNDE

            Başbakan Erdoğan’a “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının sesi çıkmıyor” diyerek yüklenen Ali Haydar Öner, “Başbakan acz içinde, ‘Eğer Müslümansanız Başkonsolosluk görevlilerini bırakın.’ diyor. Emevi Camisi'nde namaz kılmak isteyen Başbakan ne hâle düşmüş! Cumhurbaşkanı adayı Başbakan, devletin tedbirsizliği neticesinde Lübnan'da kaçırılan pilotlar misali kurtarma senaryoları için hangi tarihi uygun görüyor? "One minute" senaryoydu. Kaçırılan pilotlar için iyi bir senaryo uygulandı. Rol mükemmel ama Konsolosluk yöneticilerimiz, aileleri, çocukları özgürlüklerinden mahrum, hayatlarından endişeli” diye konuştu.

            İSRAİL VURGUSU

            IŞİD’e terörist diyemeyen AKP Hükumetinin Suriye’de Esad yönetimine karşı savaşan örgütlere destek vererek bölgede İsrail’in elini güçlendirdiğinin altını çizen CHP’li Öner, “Türkiye'nin Suriye'ye vurması kime yaramıştır? İsrail'e karşı etkin karşı duruş sergileyen Suriye rejiminin zayıflatılması İsrail’i cesaretlendirmiştir. İsrail Golan tepelerini, Gazze'yi insafsızca vururken insanlık vicdanını kanatan durumu yeniden değerlendirmek gerekmez mi?” dedi. 

            Kendisini halife ilan eden IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin, Sıffin Savaşı'nda Hazreti Ali'ye karşı mızrakların ucuna Kur'an-ı Kerim sayfalarını geçiren Muaviye ve Kerbela'da peygamber torununu şehit eden Yezid'den farkı olmadığını söyleyen Öner, “Böyle birilerine Müslüman diyebilir miyiz? Sözde İslam Devleti mi, her ne bela ise, bu terör örgütü ve eylemlerinin olası sonuçları Meclisimizce araştırılmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap