Performans ödevi kaldırıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Performans ödevi kaldırıldı
Haberin Tarihi: 4.8.2014 10:18:00 - Okunma Sayısı:1914 defa okundu.

MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 208 maddeyken 97 maddelik tek bir yönetmelik halinde sadeleştirilen yeni yönetmelikle uygulamada çoğunlukla velilerin hazırladığı performans ödevi kaldırıldı.

Performans ödevi kaldırıldı

 

             MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 208 maddeyken 97 maddelik tek bir yönetmelik halinde sadeleştirilen yeni yönetmelikle uygulamada çoğunlukla velilerin hazırladığı performans ödevi kaldırıldı. İlkokullarda performans ödevi yerine öğrencilerin ders etkinliklerine katılımları ile değerlendirilecek. Ortaokul ve imamhatip ortaokullarında ise başarı, sınavlar, ders etkinliklerine katılım ve varsa proje çalışmalarından alınan puanlara göre değerlendirilecek. 45,00 ve üzeri puanlar ise başarılı kabul edilecek.

            İlköğretim okullarında yemek ve dinlenme için verilen öğle arası en çok 90 dakika olabilecek. Daha çok çocuğun okul öncesi eğitimden yararlandırılması amacıyla okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında ikili eğitim uygulamasına geçildi. Ortaokul ve imamhatip ortaokullarında; eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanların sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap