Komando Kardeşliği Eğirdir'de Yeniden Pekiştirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Komando Kardeşliği Eğirdir'de Yeniden  Pekiştirildi
Haberin Tarihi: 16.8.2014 15:49:00 - Okunma Sayısı:3839 defa okundu.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında; görev-askerlik yapan (General, Subay, asteğmen, astsubay, erbaş ve er) ve şuanda emekli olan komandolar 16-17 Ağustos 2014 tarihlerinde Eğirdir'de bir araya gelerek eski günlerini yad etmenin mutluluğunu yaşadılar.

            Komando Kardeşliği Eğirdir’de Yeniden  Pekiştirildi

 

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında; görev-askerlik yapan (General, Subay, asteğmen, astsubay, erbaş ve er) ve şuanda emekli olan komandolar 16-17 Ağustos 2014 tarihlerinde Eğirdir’de bir araya gelerek eski günlerini yad etmenin mutluluğunu yaşadılar.

            Türkiye’nin çeşitli illerinde emeklilik hayatlarını sürdüren eski komandolar, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının büyük destek ve koordinesinde Eğirdir’e gelerek yaşam boyu devam eden “Komando Ruhu”nu yeniden Eğirdir’de pekiştirdiler.                                     

            Yıllar sonra eğitim gördükleri yuvaya geri dönen emekli askerler ve aileleri öncelikli olarak Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına ait yazlık askeri gazinoda kahvaltıda buluştular. Kahvaltı sonrası birbirleriyle sohbet eden komandolar, daha sonra Nizamiye’ye geçtiler. Komandolar, Nizamiye önünde bulunan dev komando heykeli önünde fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler.

            Emekli komandolar daha sonra, Karaburun bölgesindeki Komando Özel Engel Parkuru ile dünyanın en yüksek tırmanma ve iniş parkuruna sahip çok maksatlı kulenin bulunduğu bölgeye gittiler. Burada Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli komandoların gösterilerini izleyen emekli komandolar duygulu anlar yaşadılar.

            Eski komandolar, daha sonra Komando eğitimi aldıkları sırada bir çok kez tırmandıkları, aynı zamanda Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının simgelerinden biri olan Sivri Tepe’ye geçtiler.

            Burada “Engelleri tanımaz aşarız, el verir uzanırız mor siyah bulutlara…” özdeyişiyle yıllardır ağızlarından düşürmedikleri Komando Andı’nı yine Sivri dağı eteklerinde eş ve çocuklarıyla birlikte hep bir ağızdan söylemenin mutluluğunu bir kez daha yaşadılar. Bazı komandolar sivri tepeye yeniden çıkma fırsatı buldular.

            Camili Yayla’ya

            Çadır Kurdular…

            Türk ordusunun en seçkin komandolarının yetiştirdiği  Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının  mavi bereli eski komandoları, son olarak Camili Yayla’ya geçtiler. Görevleri süresince ve günümüze kadar dillerinden bir an olsun düşürmedikleri “Havada, Karada, Denizde, Her Zaman ve Her Yerde KOMANDO” sözleri eşliğinde, araziyi dost olarak kabul ettiklerini  ifade ederek Camili Yayla’da eski görev arkadaşları ve aileleriyle birlikte kamp kurarak hem sohbet ettiler, hem de  eski anıları tazelediler.

            Yıllardır eş ve çocuklarına komando anılarını anlattıklarını kaydeden eski komandolar, “Yeniden burada olmak, eski arkadaşlarımızı yeniden burada görmek bizleri fazlasıyla mutlu etti. Bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ederiz” sözleriyle duygularını dile getirdiler.

         

            Etkinliğe; Ülkemizin her yöresinden gelerek Eğirdir Dağ Komando Okulu paydasında buluşmuş, çetin koşullarda eğitimini başarıyla tamamlamış Komando Brövesi alarak mezun olmuş asteğmenlerin biraraya gelerek kurdukları Eğirdir’de Komando Asteğmen olarak Askerliğini Yapmışlar Derneği (EKOMAD) üyeleri ile emekli Generaller, Subay/Astsubaylar, 1958-66 tertipleri arası askerlik hizmeti yapmış komandolar ile eş ve çocukları katıldılar.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap