Menar Sertifika Töreni Düzenledi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Menar Sertifika Töreni Düzenledi
Haberin Tarihi: 23.8.2014 09:31:00 - Okunma Sayısı:1800 defa okundu.

Menar-Eğirdir'in Üçüncü Dönem Mezunu Matematik Dahileri Başarı Sertifikalarını törenle aldılar.

Menar Sertifika Töreni Düzenledi

 

            Menar-Eğirdir'in Üçüncü Dönem Mezunu Matematik Dahileri Başarı Sertifikalarını törenle aldılar. Menar-Eğirdir Mental Aritmetik Eğitim Merkezi'nden bu dönemde yaklaşık 65 öğrenci kursu başarı ile tamamlayıp sertifikalarını almaya hak kazandılar.

                       

            21 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 15:00’de Eğirdir Belediyesi Vergi dairesi üzerindeki konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine yetenekli çocuklar ve velileri katıldılar.

            2011 Yılından itibaren, ilçemiz Eğirdir’de, çok özel bir matematik eğitimi ile 5-12 yaş arası çocuklara, zihinden aritmetik dört işlem becerisi kazandıran Menar, çocuklarımıza  tüm yaşamları boyunca kullanabilecekleri bir yetenek kazandırmanın yanı sıra eğitimlerine de çok önemli bir katkı sağlıyor.

            Sertifika töreninde bir açılış konuşması yapan Menar Eğirdir Şube Yetkilisi Mehmet Kaş “Mental Aritmetik eğitimi ile çocuklarımız çok özel bir yetenek kazanmanın yanı sıra sağ ve sol beyin loblarını aynı anda ve etkin olarak kullanabilmeyi de öğreniyorlar. Bu eğitim çocuklarda aritmetik sistemle dikkat eksikliğini azaltıp beyin kapasitelerini en üst düzeyde kullanabilmelerini sağlıyor. Bu durum bu yaştaki çocukların her türlü zihinsel ve fiziksel (spor, resim, müzik, el becerileri vs.) aktiviteyi öğrenmelerini kolaylaştırmaktadır ve öz güvenlerini hissedilir derecede artırmaktadır.

            Artık her meslek matematiğe dayanıyor. Beynimizi tam kapasiteyle kullanamıyoruz. Sağ beynimiz çalışıyorken, sol beynimiz maalesef duruyor. Bizler bu aritmetik eğitimimizle her iki beynimizi çalıştırabiliyoruz. Çocuklarımızın buradaki almış oldukları eğitim hem şimdiki eğitimleri hem de ileriki yaşlarında başarı sağlıyor” dedi.

            Bu yıl yaz döneminde Mental Aritmetik Eğitiminin yanı sıra satranç, yüzme, yaratıcı drama ve mangala kursları verdiklerini dile getiren Menar Eğirdir Şube Yetkilisi Mehmet Kaş, “Çocuklarınızı mutlaka 12 yaşına kadar yüzme kurslarına gönderin. Yüzme kurslarına giden çocukların hem fiziksel hem de başarı oranını arttırdığı gözlendi. O yüzden çocuklarınızı şiddetle yüzme kurslarına gönderin” diye konuştu.

 
 

            Çocuklarda iletişim eksikliğinin birçok sorunlara neden olduğunu vurgulayan Kaş, “Artık maalesef, ailemizle iletişim kuramaz duruma geldik. Günümüzde görüyoruz, bir Cumhurbaşkanı Başbakanla tartışıyor. Bu tamamen iletişimsizlikten geliyor. İletişimsizlik maalesef küçük yaşlarda başlıyor. O yüzden biz de yaratıcı drama dersimizi ilave ettik. Drama derslerinde çocuklarımız hem özgüveni kazanıyorlar hem de  iletişimleri artıyor.” dedi.

            Kaş, sözlerini “Bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı canla başla eğitiyoruz. Gözünüz arkada kalmasın. Çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum” diyerek tamamladı.

            Velilerin de katıldığı törende Yaratıcı Drama eğitimi alan öğrenciler anne ve babalarına “Boyumuzdan Büyük Şeyler…” isimli tiyatro gösterisi de sunarak yeteneklerini sergilediler. Öğrencilerin tiyatro gösterisi büyük bir beğeni ve alkış aldı.

            Tören, sertifikaların verilmesi ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap