Müftü Kocagöl'e Veda Yemeği Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Müftü Kocagöl'e Veda Yemeği Düzenlendi
Haberin Tarihi: 23.8.2014 12:35:00 - Okunma Sayısı:1926 defa okundu.

İlçemizde 6 yıldır İlçe Müftülüğü görevini başarı ile yürüten Abdurrahim KOCAGÖL'ün Konya İli Ilgın İlçe Müftülüğü görevine atanması münasebeti ile düzenlenen veda yemeğinde duygulu anlar yaşandı.

Müftü Kocagöl’e Veda Yemeği Düzenlendi…

İlçemizde 6 yıldır İlçe Müftülüğü görevini başarı ile yürüten Abdurrahim KOCAGÖL'ün Konya İli Ilgın İlçe Müftülüğü görevine atanması münasebeti ile mesai arkadaşları ve Camii İmamlarımızın organizeleriyle Yeşilada Mahallesi Poyraz Restaurant'ta veda yemeği düzenlendi.

Programda  Hastane Camii İmamı Veysel AKÇA ve Ağa Mahallesi İmamı Hasan Armağan Müftü KOCAGÖL’e tüm İmamlar adına bir plaket takdim ederek tüm arkadaşları adına teşekkür ettiler. Oldukça duygulanan KOCAGÖL, tüm çalışma arkadaşlarından haklarını helal etmelerini isteyerek bir veda konuşması yaptı ve şunları söyledi:

 

“Değerli Kardeşlerim, Kıymetli Eğirdir'liler ve Sevgili Personelim;

Yıllar su gibi akıyor, dönüp ardıma baktığımda, sizlerle beraber olduğum altı yıl boyunca hep güzel şeyler hatırlıyorum. Burada çalıştığım süre içerisinde bana verdiğiniz destekten dolayı yaşadığım hazzı, kalbimin derinliklerinde hissediyorum.

            İnsan hayatı acısıyla tatlısıyla geçip gidiyor. Hem de göz açıp kapayıncaya kadar. Bazen büyük bir sevincin yarattığı mutluluk rüzgarları dalgalandırıyor yüreğimizi, bazen gönlümüzde kopan fırtınalar sarsıyor bütün benliğimizi. Aslında her şeyin temelinde sevgi yatıyor. Sevdiğiniz için üzülüyor, sevdiğiniz için seviniyorsunuz. Öyle ya; ananızı,  babanızı, evladınızı, memleketinizi, işinizi ve mesleğinizi sevmeseniz, hayat biz insanlar için hiçbir şey ifade etmez. Böyle olunca da ne başarısızlıktan, ne hastalıktan,  ne ölümden, ne de zulümden korkardınız. Ama işte o zaman da cansız gibi yaşardınız. Bütün çekilenler sevginin bedeli, bütün mücadele sevdiğiniz insanlar, bağlandığınız idealler uğruna veriliyor.

            Bir veda her zaman hüzün doludur. Hele yeniden buluşma ve görüşme tarihi belli değilse, sonsuzluğa açılan dar bir geçitte, pencerelerden hemen hemen hiçbir ışık sızmıyorsa, bir veda daima birkaç damla gözyaşı, kırık dökük cümlelerin üzerine düşmüştür.

            Aslında insanımızın derdini dert edinen insanların, karanlığa bir mum yakma çalışmasını çok tabi karşılamak gerekirken, kolay olan gelene ağam, gidene paşam demektir. Yanlışları düzeltmek yerine, hataları tartışılmayan doğrular olarak takdim etmektir. Ama bu görevin itibarını düşünen, inancından fedakarlık etmeyi en büyük zûl at deden biri, eğilip bükülmektense elbette kırılmayı tercih eder.

            Evet Kardeşlerim,

            Aranızdan ayrılıyorum, bu bir veda konuşmasıdır. Artık aranızda olmayacağım. İyi günler geçirdiğimize, huzurlu bir ortamda hizmet ettiğimize inanıyorum, başı dik ve vicdanı hür olarak....  gün ola harman ola, her gece iki gündüz arasındadır. Kimler geldi kimler geçti bu makamlardan. Her sabah dünya yeniden kurulur. Her sabah taze bir gün başlangıcıdır. Yarınlara ümitle bakıyorum. Allah (CC)  yaratandır, her şeyin mutlak hakimi odur, O'na muhtacız, hayat bizim için bir imtihandır. Biz sadece bu dünya hayatı için değil ahiret için de çalışırız.

            Değerli Dostlar.

            Baki kalan gök kubbede hoş bir seda imiş. Hiç arzu etmemiş olmama rağmen, aranızda olduğum sürece, bazı kişilerin kalbini kırmış, öfkelenmiş veya öfkelendirmiş olabilirim. Sohbetlerim esnasında farkında olmadan siz cemaatimizi inciterek hakkınız geçmiş olabilir.

            Bu yüzden helalleşmek istiyorum. Hakkınızı helal edin, bende helal ediyorum. Umuyorum ki bir gün yine bir başka yerde karşılaşacağız.

            Bütün çalışma arkadaşlarıma, beni altı yıldır anlayışla karşıladıkları için teşekkür ediyorum. Bana destek verdiler bir başka şehirde olsak da, el ele, omuz omuza hizmetlere ve yolumuza devam edeceğiz.

            Görevimiz esnasında bize destek veren, her zaman yanımızda olan, Sayın  Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarıma, Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki amir ve memurlara, Eğirdir Merkez Köy ve Beldelerdeki cemaatimize ayrı ayrı teşekkür eder şükranlarımı sunarım.

            Aziz Dostlar..

            Kıymetli Eğirdir'liler.

            Sevgili Personelim.

            Vedalar, gözleri ile sevenler içindir. Çünkü gönülden sevenler hiç ayrılmazlar.

            Sizleri gönülden seviyor, emanetleri hiç zayi etmeyen Rabbime emanet ediyorum. Hakkınızı helal ediniz. Allaha ısmarladık. Görüşmek dileğiyle, Rabbim cennette de kavuştursun.”

İlçe müftümüz Abdürrahim Kocagöl’e yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür eder, yeni görevlerinde de başarılar dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap