70'lik Delikanlı Eğirdir Gölü'nü Kulaç Atarak Geçti...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,70'lik Delikanlı Eğirdir Gölü'nü Kulaç Atarak Geçti...
Haberin Tarihi: 11.9.2014 18:05:00 - Okunma Sayısı:3140 defa okundu.

70 yaşındaki Eğirdir'li hemşehrimiz Nurullah Şen, dün saat 10:30'da Konya Yolu üzeninde Orman misafirhanesi yakınlarında bulunan sahilden Eğirdir Limanı arasındaki 4,36 km'lik mesafeyi yaklaşık 2 saat 15 dakika yüzerek tamamladı.

70’lik Delikanlı Eğirdir Gölü’nü Kulaç Atarak Geçti…

 

            70 yaşındaki Eğirdir’li hemşehrimiz Nurullah Şen, dün saat 10:30’da Konya Yolu üzeninde Orman misafirhanesi yakınlarında bulunan sahilden Eğirdir Limanı arasındaki 4,36 km’lik mesafeyi yaklaşık 2 saat  15 dakika yüzerek tamamladı.

            Yaşamını İstanbul’da sürdüren hemşehrimiz Nurullah Şen, yaz aylarında kısa süreliğine ilçemize tatile geliyor. Eğirdir Gölü’nün güzelliğine hayran olan Şen, yüzme amaçlı girdiği gölde kendini adeta derin sulara bırakıp bir uçtan bir uca yüzüyor.
 
 
 

            Yüzme sporunu adeta hobi haline getiren Nurullah Şen, geçtiğimiz 30 Ağustos’ta Çanakkale Rotary Kulübü tarafından düzenlenen “28. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışlarında” 5 mil, yani yaklaşık 3,5 km mesafeyi 1 saat 18 dk. da tamamlayarak üçüncü olduğunu dile getirdi. 

                     

            Nurullah Şen, 5 yıl önce aynı noktadan gerçekleştirdiği yüzme denemesini dün yine gerçekleştirdi. Şen’in bu heyecanına Kaymakam Yalçın Yılmaz, Eğirdir Eski Belediye Başkanı Tacettin Gencay, Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu ve basın mensupları ortak oldular. 

            Nurullah Şen’in yüzme etkinliğinde Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce bir adet tekne tahsis edilirken, İlçe Sağlık Müdürlüğünden İsmail Kazancı da tekne içerisinde Şen’e refakat etti.

            2 saat 15 dk’da Eğirdir Limanına ulaşan Nurullah Şen, hemşehrilerimiz tarafından büyük bir tezahürat ve alkışlarla karşılandı.
 

            Gölden çıktıktan sonra basın mensuplarının “Bu kadar sağlıklı olmanızı neye borçlusunuz?” sorusuna Nurullah Şen, “Ben 70 yaşındayım. Çocukluğumdan beri yüzmeye aşığım. Bu kadar sağlıklı olmam tamamen spora, içki ve sigara kullanmama ile düzenli uykuya borçluyum” dedi. Şen, bütün gençlerin yüzme sporuna ağırlık vermesini sözlerine ekledi.

            Kaymakam Yılmaz’dan Başarı Yemeği…

            Eğirdir Gölü’nü 2 saat 15 dakikada kulaç atarak geçen Nurullah Şen’in onuruna Kaymakam Yalçın Yılmaz tarafından Pehlivan Restaurant’ta öğle yemeği verildi.

İstanbul Boğazını Yüzerek Geçen Eski Başkan Gencay’dan Şen’e Destek

            Nurullah Şen’in yüzme etkinliğine katılan Eğirdir eski Belediye Başkanlarından Tacettin Gencay’da Şen’in bu etkinliğini desteklediğini belirterek kendisinin de milli yüzücü olduğunu 1967 yılında Beykoz Milli Kampı çerçevesinde düzenlenen Anadolu Hisarı’ndan Rumeli Hisarı’na yani Asya-Avrupa kıtası arasında düzenlenen yüzme yarışlarına Eğirdir’i temsilen katıldığını hatırlatarak, bu yarış sonucunda da İstanbul Boğazını 6 kişinin geçtiğini bunlardan birisinin kendisi, diğerinin ise hemşehrimiz Üret Engin olduğunu söyledi.

İstanbul Boğazını geçmesi sebebiyle kendisine verilen madalyayı da gururla gösterdi.

 

Haber: EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap