2014-2015 Eğitim-öğretim yılı başladı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2014-2015 Eğitim-öğretim yılı başladı...
Haberin Tarihi: 16.9.2014 10:46:00 - Okunma Sayısı:2711 defa okundu.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı dün sabah başladı. Okula anne ve babalarıyla gelen çocuklar, ilk ders zilinin çalmasıyla uzun süre boş kalan sınıfları doldurdu.

2014-2015 Eğitim-öğretim yılı başladı…

 

            2014-2015 eğitim-öğretim yılı dün sabah başladı. Okula anne ve babalarıyla gelen çocuklar, ilk ders zilinin çalmasıyla uzun süre boş kalan sınıfları doldurdu.

            Üç aylık yaz tatili ardından 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen için 2014 -2015 eğitim öğretim yılı ilk ders zilinin çalmasıyla başladı.

            2014-2015 eğitim öğretim yılı ve ilköğretim haftası kutlama programı bu yıl ilçemiz Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulunda gerçekleşti.

            Saat 11:00’de başlayan programa Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Karakaya, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
            İlköğretim haftası kutlama programı devletimizin kurucusu büyük önder ve başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.
 

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Hasan Tiryakioğlu yaparak şunları ifade etti: “2014-2015 eğitim-öğretim yılı  ilk öğretim haftası açılış programına hoş geldiniz. Bu eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum.

            Sizleri okulumuz hakkında kısaca  bilgilendirmek  istiyorum. 

            700’e yakın öğrenci,  34  öğretmen,  2 idareci, 2 yardımcı hizmetli  ile  24  şubede  eğitim  ve  öğretime bu gün başlıyoruz.  Okulumuz geçtiğimiz dönemde başarılı bir eğitim- öğretim yılı geçirmiş   eğitimde,  kültürel faaliyetlerde ve sporda önemli başarılar kazanmıştır.

            Bu yıl 85 mezun veren okulumuz lise yerleştirmelerinde 5 fen lisesi, 40 Anadolu lisesi, 2 sağlık meslek lisesi, 38 öğrencimiz de değişik meslek liselerine kayıt yaptırdı. Kendilerine lise eğitiminde başarılarının devamını  diliyorum. 

            Okulumuz, öğrencileri “bu benim eserim” proje yarışmasında matematik dalında 3 proje ile katılmış ve 2 proje il değerlendirmesini geçerek bölgede sergilenme başarısını göstermiştir. 

            İl spor karşılaşmalarına futbol ve voleybolda katılan okulumuz futbolda il birincisi olmuş, ilk defa katıldığı voleybolda tecrübe kazanmıştır.            

            İlçemizde yapılan 12 eğitim kültür ve spor yarışmalarına katılan okulumuz, 9’unda ilçe birincisi, 3’ünde ilçe ikinci olarak başarılı olmuştur. Yine  okulumuz 2 yıldır yapılan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramı ve Festivali’ne aktif olarak katılarak ilçemizi  başarıyla temsil etmiştir. 

            Bu  başarılarda en büyük pay şüphesiz öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizindir.  Onları bir defa daha gönülden kutluyorum.

            Okulumuz, yaptığı kermes, matematik şenliği  gibi organizasyonlarla ses getirmiş çocuklarımızın ufkunu açmıştır. Çevre duyarlılığı proje kapsamında mavi kapak,  atık pil ve atık yağ projelerini yürütmüş bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendirmiştir.  Bu yıl da projelerimiz devam edecektir.  Geçmişte olduğu gibi  bu yılda   projelere  desteklerinizi   bekliyoruz. 

            Geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler;

            Okullarımız sizin beyinlerinizin ilim ve irfanla,  kalplerinizin sevgi, dostluk ve güzel ahlakla bezendiği ilim yuvalarıdır. Öğretmenlerimiz rehberleriniz ve en yakın dostlarınızdır. Kendinizi geleceğe iyi hazırlayınız. Bilgide, çalışkanlıkta yarışınız. İleride bu makam ve mevkilerin sahibi sizlerin içinizden çıkacaktır. Kendinizi iyi yetiştirin dürüst, karakterli, başarılı ve adil olun.

            Yaptığınız her işte attığınız her imzada vicdanınız rahat, halk ve hak  önünde alnınız açık başınız dik olsun. Eskilerin deyimiyle “nokta kadar menfaat için; virgül kadar eğilmeyin.” Doğruluk ve dürüstlük rehberiniz olsun.

    Çok değerli anneler ve babalar; çocukların eğitiminde sizin yeriniz çok önemlidir.  Bu güne kadar öğrencilerimize ve okulumuza sahip çıktınız, destek oldunuz.  Bundan sonra da sahip çıkacağınıza olan inancım tamdır. Bu vesile ile sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.   Bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızın başarılı olması için tüm öğretmenlerle beraber bütün gayretimizle çalışacağımızdan şüpheniz olmasın.

            Sayın Kaymakamım değerli misafirler;

            2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başta okulumuz olmak üzere tüm ülkemizde mutlu huzurlu ve başarılı geçmesini yüce Allah'tan diliyorum.

            Bu arada bizlere seçildikleri günden itibaren desteklerini esirgemeyen okul aile birliği başkanına ve üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum.

            Ayrıca tüm başkanlığı döneminde okul dostu olarak tanıdığımız ve sevdiğimiz belediye başkanına okulumuza destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor bahçe duvarımızın da en kısa zamanda yapılacağını ümit ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılar sunuyorum.”

            Okul Müdürü Tiryakioğlu’nun konuşmasının ardından okul öğrencilerinden Burak Doğan “Açıldı Okulumuz” isimli şiiri okudu.

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

BAŞKAN ŞENGÖL: “OKULLARIMIZI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ.”

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise konuşmalarında Okul Müdürü Hasan Tiryakioğlu’nun Okul bahçe duvarının yapımına eksik kaldığını” belirtmesi üzerine başkan Şengöl “Benim işim belediyecilik. Belediyenin kapısı herkese açık. Daha önceki dönemlerimde olduğu gibi bundan sonra da okullarımıza desteklemeye devam edeceğiz. Okul bahçe duvarınızı da en kısa zamanda yapacağız” diyerek, yeni eğitim öğretim yılının bütün öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

            Törende son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Yalçın Yılmaz ise; “bugün okullarımız açıldı. Hedeflere ulaşmanın belli görevleri var. Öğrencilerimiz öğretmenlerini iyi dinlesinler, Onların sözünden çıkmasınlar. Öğretmenlerimiz okullarda önemli bir araç.

            Öğretmenler, başarı oranımız nasıl artar? deyip, gece gündüz hayallerini kursunlar ve öğrencilerini yetiştirsinler.

            Velilerimiz de okul-öğretmen ve öğrenci arasında güzel bir iletişim halinde olsunlar. Sürekli okula uğrayıp çocuklarının durumlarını öğrensinler. Başarı kalitesi böylece daha da artar.”dedi ve 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olması temennisiyle sözlerine son verdi.

            Protokol konuşmalarının ardından Bengisu Özdemir “İlköğretim Haftası” isimli şiiri, Hazal Doğan “İlköğretim Haftası” isimli şiiri ve Gülsena Özongun “Bayrak” isimli şiiri okudular. 8’nci sınıf öğrencisi Gözde Tatar da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Birinci sınıfa başlayan öğrencilerin seslendirdiği şarkılar da büyük alkış aldı.
 

            Program, 8’nci sınıf öğrencileri tarafından 1’nci sınıfa yeni başlayan küçük kardeşlerine “Hoşgeldiniz” çiçekleri verilmesi ile sona erdi.

 
            2014-2015 eğitim öğretim yılının bütün ilçemiz okullarına, Milli Eğitim camiasına, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap