TEDAŞ'TAN EĞİRDİR'DE AĞAÇ KATLİAMI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TEDAŞ'TAN EĞİRDİR'DE AĞAÇ KATLİAMI
Haberin Tarihi: 19.9.2014 11:05:00 - Okunma Sayısı:2370 defa okundu.

GEREKÇE : "AĞAÇLARIN DALLARI ELEKTRİK TELLERİNE DEĞİYOR"

TEDAŞ’TAN EĞİRDİR’DE AĞAÇ KATLİAMI

GEREKÇE : “AĞAÇLARIN DALLARI ELEKTRİK TELLERİNE DEĞİYOR”

Eğirdir Poyraz Mahallesinde bulunan İnek Denizi mevkiindeki ormanlık alanda bulunan Çam ve Sedir ağaçları TEDAŞ ekipleri tarafından “elektrik tellerine değiyor, yangın çıkaracak” gerekçesi ile köklerinden kesildi.

Eğirdir’de 40-50 yılda yetişen, mahalle halkının ve Eğirdirlinin göz bebeği gibi baktığı ağaçları TEDAŞ Yetkilileri acımadan kesmeye devam ediyor.  İnek Denizi mevkiindeki ormanlık alandaki birçok ağacın köklerinden kesilmesine halk tepki gösterirken, gerek Orman Bölge Müdürlüğü gerekse TEDAŞ’tan konu ile ilgili hiçbir açıklamanın yapılmaması hemşehrilerimizi düşündürdü. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise gerekli cezai uygulamanın yapılacağının altını çizerek, “bunca yıllık emeklerimiz, 30 dakikada heba oldu, yazık oldu” dedi. 

Mahalle halkı yıllardır doğa ile iç içe yaşıyor, çocukluklarında bu ağaçların buraya dikildiğini söyleyen bazı vatandaşlar, “bu ağaçlar kesilirken sanki bizi kestiler, çok üzüntülüyüz” dediler.  Halk yetkililerden bu konu ile ilgili açıklama bekliyor.

 

Haber- FOTO : EMRAH ÇELİK

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap