DOĞA BİLİM ÖDÜLÜ HEMŞEHRİMİZ DOKTORANT KUTSAL KESİCİ'YE VERİLDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DOĞA BİLİM ÖDÜLÜ HEMŞEHRİMİZ DOKTORANT KUTSAL KESİCİ'YE VERİLDİ
Haberin Tarihi: 22.9.2014 09:58:00 - Okunma Sayısı:2379 defa okundu.

Ege Bölgesinin en büyük doğal Gölü olan Bafa Gölü ve Azap Göllerinin korunması çalışmalarında, duyarlılık içerisinde yoğun çaba ve gayretleriyle yapmış olduğu çalışmalar ve katkılarından dolayı EKODOSD'un 10. Kuruluş Yıldönümü Bilim Ödülü Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Hidrobiyolji Anabilimdalı Doktorantı Hemşehrimiz Kutsal KESİCİ'ye verildi.

DOĞA BİLİM ÖDÜLÜ HEMŞEHRİMİZ DOKTORANT KUTSAL KESİCİ’YE VERİLDİ

 

                        Ege Bölgesinin en büyük doğal Gölü olan Bafa Gölü  ve Azap Göllerinin  korunması çalışmalarında, duyarlılık içerisinde yoğun çaba ve gayretleriyle yapmış olduğu çalışmalar ve katkılarından dolayı EKODOSD’un 10. Kuruluş Yıldönümü  Bilim Ödülü Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Hidrobiyolji Anabilimdalı  Doktorantı Hemşehrimiz Kutsal KESİCİ’ye verildi.

***

 
            Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin geleneksel olarak yaptığı 10. Kuruluş Yıldönümü gecesi, Aydın- Kuşadası Değirmen Restoranda gerçekleştirildi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer KAYALI, Başkan Yardımcısı Dr. Ayşe ŞERİFOĞLU, bilim insanları, EKODOSD üyeleri, otelciler, turizm acenteleri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Beşparmak Dağları’ndaki köy muhtarları ve doğaseverlerin katıldığı gece, EKODOSD’un yapmış olduğu çalışmaları anlatan görsel bir sunumla başladı.

            Kuşadası ve Aşağı Büyük Menderes Havzası’ndaki doğal ve kültürel kaynakların tanıtımı ve bu değerlere olan tehditler aktarılırken, bölge turizminin de bundan nasıl etkilendiği vurgulandı.                                                          

            Bölgedeki doğal ve kültürel zenginliklerin gelecek nesillere aktarılması, daha yaşanabilir kentlerin oluşturulması, turizmle iç içe olan bölge coğrafyasının doğasının korunması, çevresinin kirletilmemesi ve kültürüne sahip çıkılması için, tüm kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği halinde ortak çalışmalarına yönelik mesajlar verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap