AZERBAYCAN TARIM BAKANLIĞI YETKİLİLERİ EĞİRDİR'DE

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AZERBAYCAN TARIM BAKANLIĞI YETKİLİLERİ EĞİRDİR'DE
Haberin Tarihi: 25.9.2014 09:07:00 - Okunma Sayısı:1967 defa okundu.

AZERBAYCAN TARIM BAKANLIĞI YETKİLİLERİ EĞİRDİR MARİM'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

AZERBAYCAN TARIM BAKANLIĞI YETKİLİLERİ EĞİRDİR MARİM’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

            Azerbaycan Tarım Bakanlığı Dış İlişkiler Baş Danışmanı Azad NAHMATOV Başkanlığında, Azerbaycan Tarım Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Safarali NASIROV, Azerbaycan İlmi Tedgigat Üzüm ve Şarapçılık Enstitüsü Genel Müdürü Tariyel PANAHOV, Azerbaycan İlmi Tedgigat İpekçilik Enstitüsü Genel Müdürü Allahverdi SEYİDOV ve Azerbaycan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Genel Müdürü İlham GURBANOV' dan oluşan ekip 5 kişilik heyet 15-20 Eylül 2014 tarihleri arasında Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü (MARİM)’nde  incelemelerde bulundu.

            Azerbaycan heyetine "Ilıman İklim Meyve Yetiştiriciliğinin Ekonomik Boyutu" konulu bir sunum yapıldı. Daha sonra laboratuvarları tek tek gezen heyet, yapılan çalışmalar ve laboratuvarlarda bulunan cihazlar hakkında bilgi aldı.

            Daha sonra Marim tarafından yürütülen projeleri arazide inceleyen heyete, proje yürütücüleri tarafından projeler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

            16 Eylül 2014 Salı günü Konya'da başlayan "2. Uluslararası Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumuna" katılan heyet burada yapılan sunumları ilgiyle takip etti. Daha sonra Konya'nın tarihi ve turistik yerleri gezildi.

            Azerbaycan'dan gelen heyet Eğirdir'de Asya Meyve Suyu Fabrikası ile Gülbudak Tarım İşletmelerine ait Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesislerinde, Senirkent'te bulunan İllegül Şarap Fabrikası ile Gülbudak Tarım İşletmelerine ait Hoyran da bulunan bahçelerde de incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.

            Azerbaycan Heyeti ile MARİM Yönetici ve Teknik elemanları son gün yaptıkları toplantı ile birlikte yapabilecekleri ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

            Azerbaycan Tarım Bakanlığı Dış İlişkiler Baş Danışmanı ve Heyet Başkanı Azad NAHMATOV, bu gezinin kendileri açısından çok verimli geçtiğini dost ve kardeş Türkiye'de bulunmaktan ve MARİM'de yapılan çalışmaları yerinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. NAHMADOV özellikle MARİM'de bulunan laboratuvar altyapısını Azerbaycan'a da kurmak istediklerini belirtti. NAHMADOV, gezinin hatırası olarak Marim Müdürü İsa EREN'e Azerbaycan'ı temsil eden bir hediye verdi.

            Kurum Müdürü İsa EREN yaptığı açıklamada; “Tek millet 2 devlet olan Türkiye ve Azerbaycan arasında tarımsal alanda bu tür gezilerin çok önemli olduğunu belirterek, 2 ülke arasında yapılacak olan her türlü işbirliğine ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirtti. EREN, Azerbaycan'dan gelen heyete kendilerinin ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek hatıra olarak kurumda basılmış olan yayınlardan birer set ile birlikte Isparta gül ürünlerini hediye etti.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap