Eğirdir'de 34 Bayan İŞKUR Sayesinde İş Sahibi Oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de 34 Bayan İŞKUR Sayesinde İş Sahibi Oldu
Haberin Tarihi: 26.9.2014 11:41:00 - Okunma Sayısı:4601 defa okundu.

Türkiye İş Kurumu'nun Toplum Yararına Çalışma Projesi programları kapsamında Eğirdir Merkez ve Köy okullarına 34 bayan temizlik işçisi aldı.

Eğirdir’de 34 Bayan İŞKUR Sayesinde İş Sahibi Oldu

 

            Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’nun Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYPÇ) programları kapsamında Eğirdir Merkez ve Köy okullarına 34 bayan temizlik işçisi aldı.

            İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 ay süreyle çalışmak için 152 başvuru yapıldı bunun sadece 34’ü işe alındı.

            İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından her yıl gerçekleştirilen Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında 34 kişilik kontenjan için toplam 152 başvuru yapıldı. Dün Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda başvuru sayısı alım sayısından fazla olması dolayısıyla Noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

            Akdoğan Köyü, Yukarı Gökdere Köyü ve Barla Köyü okullarında görev yapacak olan kişi sayısı ve müracaat sayısı aynı olduğu için kura çekimine tabi olmadılar.

            Buna göre; Akdoğan Köyü okulunda Sema Subaşı, Barla Köyünde Belkıs Şahin ve Gülsev Özçöllü, Y.Gökdere Köyü Okulunda Gülçin Tekin ve Gülsüm Çoğal kur’aya girmeden çalışma hakkını elde ettiler.

            Eğirdir Merkeze 112 Başvuru Yapıldı

            İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Eğirdir Merkez okullarında çalışmak için 112 bayan başvuru yaptı. Bunun 15’i kura çekimi ile belli oldu. Köy okullarına ise 19 kişi alındı.

            1 Ekim’de işbaşı yapacak İşçiler 8 ay 15 gün süreyle haftada 45 saat belirtilen okullarda geçici işçi olarak asgari ücret+sigorta ile çalışacaklar.

            İŞKUR İl Müdürlüğü’nün geçici işçi alım kur’a çekimi Eğirdir Noteri Mualla Fadime Dikmen’in huzurunda Isparta İş ve Merkez Danışmanı Zafer Arı, Memur Musa Şahin ve Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yalçın Karakaya katılımıyla yapıldı.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap