"Hedefimiz Üniversite"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Hedefimiz Üniversite"
Haberin Tarihi: 26.9.2014 16:26:00 - Okunma Sayısı:2923 defa okundu.

Eğirdir Kent İnisiyatifinin EYLÜL ayı aylık toplantısında gündem "EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ" oldu.

“Hedefimiz Üniversite”

 

Eğirdir Kent İnisiyatifinin EYLÜL ayı aylık toplantısında gündem "EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ" oldu.

 

            Eğirdir Kent İnisiyatifi tarafından 25 Eylül 2014 Perşembe akşamı Eğirdir Evi’nde düzenlenen toplantıda Eğirdir Üniversitesi konuşuldu. Saat 19.30’da başlayan toplantıya; Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl yanı sıra hemşehrilerimiz Osman Aslantürk, Abdullah Başyiğit, Erhan Savran, Nuri Hun, Abdullah Sinan, Erdoğan Öngün, Hasan Ali İnce, İzzet Özdamar, Hamdi Özdamar, İbrahim Sarıdaş, Hasan Kurt, Necati Savaş, Doğan Hun, Mahmut Tıknaz, Gamze Göksu, Emrah Çelik, Şükrü Kaya, Emine Kuzgun, Yaşar Kuzgun, Cavidan Kesici, Erol Kesici, Hande Özdamar Tığlı, Ercan Aslantürk, Erkan Akın, Eşref Çatal katıldı.

            Toplantı Hande Özdamar’ın gündem hakkında bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Daha sonra söz alan Erol Kesici, Ankara’da YÖK’te konu ile ilgili olarak bazı görüşmeler yaptıklarını, bu görüşmelerde Eğirdir Üniversitesi fikrinin halk tarafından benimsenmesinin önemli olduğu sonucuna varıldığını söyledi. Kesici “Sesimizi duyurmak çok önemli, Halkın bu konuda aydınlatılması gerekmektedir. Yetkililer SDÜ’nün kapasitesinin dolduğunu ve Isparta çevresinde ikinci bir üniversite kurulmasının şart olduğunu ve bu konuda Eğirdir’in en avantajlı ilçe konumunda olduğunu söylüyorlar. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

            Toplantıya katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hasan Ali İnce de “Kamuoyu yoklaması yapılarak temel çizgiler ve vizyon belirlenebilir. Eğirdir Üniversitesi’ni hepimiz istiyoruz. Bu konuda hemfikiriz” dedi.

            SDÜ Atabey Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi hemşehrimiz Şükrü Kaya; “Öğrenciler tercih yaparken mezun olduklarında iş bulabilecekleri bölümleri seçiyorlar. Tercih edilen yeni bölümler açılmalı.” sözleriyle bölüm seçmenin önemini vurguladı.

            Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Aslantürk, ilçemizdeki üniversite öğrencileri ile sık sık sohbet etme imkanı bulduğunu, bu sohbetlerde onların Eğirdir ile ilgili düşüncelerini sorduğunda “Eğirdir çok güzel bir yer, burada okumaktan memnunuz” şeklinde cevap verdiklerini söyledi. Aslantürk “yani öğrenci ilçemizden memnun” ifadelerini kullandı.

            Yaşar Kuzgun, Eğirdir Üniversitesi’nin kurulacağı   yer konusunda Baybuğan mevkinin çok uygun olduğunu, burada kendilerine ait 20 dönümlük arazinin kurulacak üniversiteye tahsis edilmesi konusuna da sıcak baktıklarını söyledi.

            İbrahim Sarıdaş, “Eğirdir Üniversitesi fikrini ilk duyduğumda çok şaşırdım. Gerçekleştirilmesi zor bir hayal diye düşündüm fakat bu toplantıda gördüm ki hiç de zor değilmiş. Eğirdir’li elele verirse bunu da başarır” dedi.

            Kaymakam Yalçın Yılmaz; Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesinin içerisinde bulunduğu arazinin Üniversite için düşünülebileceğini ifade etti.  Yılmaz, Üniversite kurulması aşamasında Eğirdir’in özelliklerinin göz önünde bulundurularak gerekli ön çalışmaları yaptıktan sonra hazırlanacak güçlü bir rapor ile gerekli mercilere başvurulması gerektiğini söyledi. Yılmaz, kurulacak üniversitenin örneği hiçbir yerde olmayan marka bir üniversite olması gerektiğini ve tanıtımın da çok önemli olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Şengöl,

“Hedefimiz Üniversite”

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Amacımız Eğirdir Üniversitesi kurmak. Bunun için gerekirse Belediye Binasını bile satarım.” dedi. Mevcut bölümlerin daha iyi şartlarda eğitim verebilmeleri amacıyla Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi binasının yanında bulunan eskiden Üniversitenin yemekhanesi olarak kullanılan bölüme nisan ayı içerisinde temel atarak buraya güzel bir bina yapmayı ve Meslek Yüksek Okulunun bazı bölümlerini buraya taşımayı düşündüklerini söyledi.

            Şengöl, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile birkaç defa görüştüklerini ve kendisinden Eğirdir Üniversitesi kurulması konusunda destek sözü aldıklarını da belirtti.

            Başkan Şengöl: “Rektör İbicioğlu ile iki defa üç defa görüştüm. Çok mütevazı bir yaklaşımı var. ‘Bizim ağzımızdan çıktı, Eğirdir’e Butik Üniversite yakışır sizin yanınızdayız, hazırız, siz ne istiyorsanız bunu yapalım, siz bir adım gelin biz iki adım geliriz’ dedi.

            Ben sayın İbicioğlu’na söyledim ilk seçimden sonra: Hocam Teşekkür ederim. Gerekirse ben belediye binasını satayım, bütün gayrimenkullerini satayım belediyeyi kiraya taşıyalım bu işi yapalım dedim.

            O da ‘evet ben sizin yanınızdayım’ dedi. 6 Ay oldu seçimden sonra belediyenin belli sıkıntılar var, devam ediyor, Belediyenin tek kör kuruşluk malı kalmayana kadar satalım üniversiteyi kuralım derim. Belediye çadırda da oturur, kiralık bir yerde de oturur, gider başka bir yerde oturur.

            Hatırlarsınız Mersin Belediye Başkanı Kaya Mutlu göğsüne satılık belediye diye yazı astı, Mersin sokaklarında dolaştı.  Belediye her şeyini sattı diye kapanacak değil ya.

            Şimdi herkes elini değil kafasını taşın altına sokacak.

Çok büyük üniversite değil, evvela nüve hocaları bularak fakülte yapmak daha avantajlı. Mesela biz Nazmi Avcu varken, Huzurevi atıl bekliyorken, biz orayı yaşlılara, bakım uzmanı yetiştirecek 2 yıllık bölüm açalım dedik, Nazmi bey bir gitti, biz seçimi kaybettik, o projemiz kaldı. Bu bölüm 2 yıl önce açılmış, çok popüler bir iş ve herkese cazip geliyor.

            Şimdi Sağlık Meslek Lisesi hazır, Hastane yıkılmayacak ise Sağlık meslek lisesine birçok talep var. 80 dönüm yer var, yarısı belediyenin. Bu memleket kötü bir şey yaptı, oradan 20 dönümünü sattı ama buna rağmen 80 dönüm yer var.

            Sağlık Meslek lisesinde yapılacak şey, hazır var, pansiyon, her şey bitmiş bir kilidi açılacak ona da yıkılır raporu verilmiş, kullanılmıyor. Pansiyonu olsun bin öğrenci okuyacak yer hazır, bunun 4 yıllığını yaptığın zaman al sana meslek yüksekokulu.

Benim bir önerim daha var. İlk etapta Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi binasının yanında yıkılan yemekhanenin orada okulun yapılacak kısmını bir temel atalım Nisan ayında yapalım diyorum. Ben burası ile ilgili projeleri yaptırdım bitirdim. Son aşamaya geldi. İnşallah Nisan ayında bu temeli atalım. 4 yıllık olduktan sonra bir ikisini daha buraya alalım derim.

            Yol  bir tane, orası tamam dedi mi, biz Üniversiteyi yaparız. Sağlık Meslek Lisesinin bulunduğu yerde dünya kadar yer var, oraya yer ilave edelim, derslik ilave edelim, fakülte talep edelim. Oradaki Sağlık bölümünü 4 yıllık yaptık mı çok süper olur.  Hedefimiz Üniversite ise ilk önce bunları yapmamız lazım. 

            Bankada önceden verilen taahhütlerle ilgili 60 bin lira para var. Bunların dışında o gün taahhüt verenlerle görüşülür, toplanabildiği kadar para toplanır, değilse bir arsa bir dükkân daha satılır, atarız temeli. Biz şimdi bir temel atalım” dedi.

            Saat 23.00’de biten Toplantıda bir komisyon oluşturularak gelişmelerin takip edilmesi kararı alındı.

            Oluşturulan komisyonda, Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Ak Parti İlçe başkanı Veli Gök, CHP İlçe Başkanı Hasan Ali İnce, DP İlçe başkanı Halil İbrahim Uysal, MHP İlçe başkanı Murat Dikmen, Erol Kesici, Hande Özdamar Tığlı, Ali Sinan, Necati Savaş, Şükrü Kaya, Zeki Tarhan, Abdullah Sinan ve STK temsilcilerinin bulunması uygun görüldü. Eğirdir Üniversitesi kurulması çalışmaları bundan böyle bu komisyon tarafından yürütülecek. Gelişmeler yine Eğirdir Evi’nde yapılacak toplantılarda hemşehrilerimize duyurulacak. Ayrıca toplantıda olmayıp da bu konuda çalışmak isteyen gönüllü hemşehrilerimiz de komisyonda yer alabilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap