İŞTE EĞİRDİR'İN ÇILGIN PROJESİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İŞTE EĞİRDİR'İN ÇILGIN PROJESİ
Haberin Tarihi: 28.6.2013 11:02:00 - Okunma Sayısı:2240 defa okundu.

Toplantı sonucunda bölge turizmi ile ilgili bir sunum yapan SDÜ Eğirdir MYO öğretim elemanı Çetin Meydan "Kanal Eğirdir" projesini dile getirdi.

İŞTE EĞİRDİR’İN ÇILGIN PROJESİ

 

“BOĞAZOVA ve KOVADA KANALININ KURTULUŞU”

 

            Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneğinin ev sahipliğinde yapılan EGE ve AKDENİZ Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGEFED)’nun 22 Haziran 2013 Cumartesi günü Mavigöl Otel’de yapılan istişare toplantısında “Antalya Turizmi’nin Eğirdir’e entegrasyonu” konusu çeşitli boyutlarıyla ele alındı.

            Toplantı sonucunda bölge turizmi ile ilgili bir sunum yapan SDÜ Eğirdir MYO öğretim elemanı Çetin Meydan “Kanal Eğirdir” projesini dile getirdi.

            Eğirdir’in yetiştirdiği kır önderi İl Genel Meclisi Üyesi Veli Gök’ün projelendirip İl Genel meclisinin onayladığı, 2013 bütçesinde iz bedeli olarak proje yapılabilirliğinin tespiti için 10 bin TL. ayrılan, ‘Eğirdir Gölü ve çevresi kanalizasyon projesi’ temel alınarak Eğirdir’in çılgın projesi hazırlanıyor. Bu projeye göre Kovada Kanalı ve Kanal çevresindeki Boğazova; çiftlik turizminin, sulak alan turizminin ve tekne turizminin cazibe merkezi oluyor.

            Kuşak kanalizasyon projesi ile Eğirdir Gölü kirlilikten arındırılacak, Kovada Kanalı her türlü kirlilik ve balçıktan temizlenecek, kanal çevresi rekreasyon alanı haline getirilecek.

            Projeye göre; Kovada Kanalından akıtılacak olan temiz su Kovada 1, Kovada 2 Hidroelektrik santrallerine verilecek. Elde edilecek temiz enerjiden sağlanan gelir ile rekreasyon alanındaki çiftlik turizmi tesislerine sağlanacak kaynak transferiyle Boğazova çiftlik turizminin merkezi haline getirilecek.

            2023 turizm strateji belgesinde eko-turizm bölgesi olarak yer alan Eğirdirimiz 2023’e bu çılgın projesiyle merhaba diyecek.

            Kovada Kanalında yüzen teknelerle, gelen turistlere balık ekmek ikram edilecek. Eskişehir Porsuk Çayı ve İtalya’nın Venedik şehrindeki Gondollar gibi Eğirdir uluslararası arenada gerçek bir turizm cenneti olarak görülecek. Ödeneği de hazır olan bu projenin turizm boyutunun mimarı olan SDÜ Eğirdir Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanı ve Eğirdir’in turizm elçisi Çetin Meydan, toplantıda yaptığı konuşmada ayrıca şu konularda da bilgi verdi: “Eğirdir Gölü Su ve Yelken Sporlarına Uygun Bir Göl”, “Bölgenin Hitit Dönemindeki adı Askawana, yani "Ada Ülkesi", “Dünyanın ilk Rahibe okullarının yerleşkesi Yeşilad (Nis)”, “Bölgemiz milli parklar ve korunan alanlar açısından ülkemizde ilk sırada denilebilir.”, “Bölgenin Roma Dönemindeki adının Psidia olması ve reçineli çam ormanı ülkesi anlamına geldiği”, “Kovada Milli Parkı KUWA isimi tanrıçaya tapan insanlar ülkesi”, “St Paul Yolu  İncil’de St Paul’un yürüdüğü bahsedilen yol”, “Psidia Antiocheia: Hristiyanlığın Dünyaya Yayıldığı Kent”, “St. Paul’un Adını Taşıyan İlk Kent Karabavlu-ADADA”, “MRYOKEFALON savaş alanı.”

            Kır önderimiz Veli Gök, Eğirdir Genç İşadamları Derneği Başkanı Osman Gök ve Çetin Meydan Hocamızı kutluyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap