KURBAN DERİLERİ THK'YA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KURBAN DERİLERİ THK'YA
Haberin Tarihi: 1.10.2014 10:50:00 - Okunma Sayısı:1939 defa okundu.

Kurban Bayramı öncesi ilçemizde de hazırlıklarını tamamlayan THK Eğirdir Şubesi kurban derilerini kamu ve kuruluşlardan temin edilen 8 araçla toplayacak.

KURBAN DERİLERİ THK’YA

Her sene olduğu gibi bu yıl da kurban derileri Türk Hava Kurumu (THK) tarafından toplanacak. Kurban Bayramı öncesi ilçemizde de hazırlıklarını tamamlayan THK Eğirdir Şubesi kurban derilerini kamu ve kuruluşlardan temin edilen 8 araçla toplayacak. Yetkililer, derilerini bağışlamak isteyen vatandaşlarımızın 0535 611 74 46 no’lu telefona kendilerine ulaşabileceklerini ayrıca belediye mezbahanesinde bulunan toplama merkezine de bağışlarını makbuz karşılığında yapabileceklerini bildirdiler. THK Eğirdir Şubesi Eğirdir, Aksu, Yenişarbademli, Şarkikaraağaç ve Gelendost’ta da kurban derisi bağışı toplayacak.

Öte yandan Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde kurbanlık fiyatlarının artıp artmayacağı gibi konuların dışında kurbanlık derilerinin ne yapılacağı da merak konusu. Hükümet, geçtiğimiz sene kurban derilerini toplama yetkisini Türk Hava Kurumu'nun tekelinden çıkararak  bazı dernek ve vakıflara da kurbanlık derisi toplayabilme yetkisi vermişti. Kurbanlık derilerini toplama tek yetkisinin yeniden THK'ya verilmesi için düzenlemelerin yapılacağı öğrenildi. Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün konuyla ilgili özel haberi şöyle:

 

Hükümet, geçen yıl 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nda yapılan değişiklikle dernek ve vakıflara da kurban derisi toplama izni getirdi. Ancak izin verilen derneklerin kurban derisi toplaması gerekirken geçen yıl çok sayıda kuruluşun kaçak olarak piyasadan yararlandığı belirlendi. Hükümetin, “Paralel örgüt” iddiasıyla başta yargı ve emniyet olmak üzere cemaat yapılanmasına karşı başlattığı girişim kurban derisi toplanmasındaki tartışmayı yeniden gündeme getirdi. Geçen yıl cemaate yakın bazı kurluşların kurban derisi toplama konusunda önemli gelir elde ettikleri iddiası bulunuyor.

 

GENELGE HAZIRLANIYOR

 

<v:imagedata o:title="grey" src="file:///C:UsersEGIRDI~1AppDataLocalTempmsohtmlclip1</body> </html>

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap