ÇOCUKLARIMIZ YURTLARA NEDEN ALINMIYOR?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÇOCUKLARIMIZ YURTLARA NEDEN ALINMIYOR?
Haberin Tarihi: 2.10.2014 09:43:00 - Okunma Sayısı:1270 defa okundu.

Yüksek okul ve fakülteleri kazanan Eğirdirli öğrencilerin bir kısmı yurt konusunda açıkta kaldı.

ÇOCUKLARIMIZ YURTLARA NEDEN ALINMIYOR?

 

            Yüksek okul ve fakülteleri kazanan Eğirdirli öğrencilerin bir kısmı yurt konusunda açıkta kaldı.

            Bilindiği gibi Eğirdir Belediyesi’ne ait olan İstanbul’daki öğrenci yurdu protokol gereği Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredilmişti. Yapılan protokol sonucunda ise Eğirdir’e yirmi dokuz öğrenci kontenjanı hakkı tanınmıştı. Daha sonra bu sayı bilinmeyen bir nedenle on dörde düştü.

            Ancak sağlam bir kaynaktan aldığımız bilgiye göre bazı illerimizdeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlükleri Eğirdirli öğrencilerimizin, hakları olmalarına rağmen, yurt girişlerini yapmıyorlar.

            Isparta İl ve Belediyeleri Yurt Yaptırma Birliği Başkanlığı’nın 23/07/2014 tarih ve 39 sayılı yazısı doğrultusunda“Öğrenci Kontenjanı” kapsamında istenilen on dört öğrenci isim listesi ilgili birimlere gönderilmiş olmasına karşın bazı öğrencilerimizin yurtlara yerleştirilmediği öğrenildi.

            Muğla’yı kazanan A.R.S.;  Kırşehir’i kazanan R. Ç.; Gümüşhane’yi kazanan A. Y. ve E. D.; Kars’ı kazanan M.  E. ve Kütahya’yı kazanan A. D. ile yedekten İstanbul’u kazanan E. C. G. kontenjan haklarına rağmen yurtlara girişlerinin yapılmadığını gazetemize ilettiler.

            Veliler, “Mademki kanunen verilen bir hak varsa bu neden uygulanmıyor? Yurt müdürleri kafalarına göre iş mi yapıyorlar? Bizim çocuklarımız dururken neden başkaları çocuklarımızın yerini dolduruyor? Buradan, Eğirdir’den Gümüşhane’ye, Kars’a gitmek kolay mı? Biz zaten ekonomisi dar vatandaşlarız. Paramız olsaydı zaten çocuklarımızı yurtlara vermezdik. Gideceğimiz her yolculuk bizlere artı yük getiriyor.” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

            Durumu gazetemize ileten öğrenci ve veliler, konunun idari yönden araştırılarak öğrenilmesini ve Eğirdir’in haklarının korunmasını istediler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap