2012 YILINDA EĞİRDİR'DE 73 ASANSÖR DENETLENDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2012 YILINDA EĞİRDİR'DE 73 ASANSÖR DENETLENDİ
Haberin Tarihi: 29.6.2013 09:29:00 - Okunma Sayısı:1673 defa okundu.

TSE Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar ve Antalya Koordinatörü Rıza Kantekin birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'i ziyaret ettiler.

2012 YILINDA EĞİRDİR’DE 73 ASANSÖR DENETLENDİ

 

            TSE Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar ve Antalya Koordinatörü Rıza Kantekin birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i ziyaret ettiler.

            TSE Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar ve Antalya Koordinatörü Rıza Kantekin, 2012 yılında imzalanan ve 2013 yılı için de uygulanacak olan asansör kontrollerinin devam edeceğini Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e bildirdiler.

            TSE Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar yaptığı açıklamada, “Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından yayınlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği kapsamında asansörlerin bakım ve kontrolü TSE Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü tarafından yapılmaktadır. 2012 yılı Eğirdir’de 73 adet Asansörün denetimi yapılmıştır. İnceleme yapılan asansörlere durumlarına göre yeşil, sarı, kırmızı etiket yapıştırılmıştır. Kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan asansörlere yeşil etiket, eksiklik ve hataların acilen giderilmesi gereken asansörlere ise sarı etiket, eksiklikler giderilinceye kadar kullanılması sakıncalı olan asansörlere ise kırmızı etiket yapıştırılmıştır. Buna göre Eğirdir genelinde % 60’ına kırmızı etiket , %27’sine sarı etiket yapıştırılırken,% 13’üne de bakımcı firmanın denetimlere nezaret etmemesi veya Hizmet Yeterlilik Belgesinin olmaması sebebiyle tutanak tutulmuştur” dedi.

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Özmeral, Eğirdir’de geçen yıl ilk defa kanun gereği uygulanan asansör kontrollerinin başlamasından dolayı TSE yetkililerine teşekkür ederken, 2013 yılında da asansör kontrollerinin devam edeceğini söyledi. Halkın can ve mal güvenliği için güzel bir uygulama yapıldığını belirten Başkan Özmeral, TSE’nin alacağı ücretten Belediye’nin herhangi bir ilgisinin olmadığını ifade etti. Özmeral, asansörlerin yılda bir defa yetkili kuruluşu TSE tarafından muayene edilmesinin tedbir bakımından çok faydalı olduğunu söyledi.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap