MİLLETVEKİLİ ÖZEL: "ISPARTA COĞRAFYASINDA DOĞAL DENGE MUTLAKA KORUNACAKTIR..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİLLETVEKİLİ ÖZEL: "ISPARTA COĞRAFYASINDA DOĞAL DENGE MUTLAKA KORUNACAKTIR..."
Haberin Tarihi: 25.10.2014 09:38:00 - Okunma Sayısı:1225 defa okundu.

Milletvekili ÖZEL; "ÇEVRE" vurgusundan hareketle, İç batı Akdeniz de yer alan ve Dünyanın Turizm Merkezi Antalya'nın arka bahçesi olarak görülüp öyle algılanan Isparta coğrafyasının doğal dengesini bozmaya kimsenin hakkı olmadığını dile getirdi.

MİLLETVEKİLİ ÖZEL: “ISPARTA COĞRAFYASINDA DOĞAL DENGE MUTLAKA KORUNACAKTIR…”

 

            Milletvekili ÖZEL;  “ÇEVRE” vurgusundan hareketle, İç batı Akdeniz de yer alan ve Dünyanın Turizm Merkezi Antalya’nın arka bahçesi olarak görülüp öyle algılanan Isparta coğrafyasının doğal dengesini bozmaya kimsenin hakkı olmadığını dile getirdi.

            Isparta Milletvekili Özel, TBMM Strateji Büro Sorumlusu Dr. Hasan Özgür ÖZEN ile Ekonomist-Yazar Zeki TARHAN’ı Meclisteki odasında ağırladı. Özel, yaptığı açıklamalarda, Isparta gündeminde farklı sektörlerde dile getirilen ve ortak payda etrafında bileşildiği gözlemlenen Karacaören Baraj Gölleri Özel Hükümleri ile ilgili olarak bazı değerlendirmelerde bulundu. Antalya ile Isparta’nın entegrasyonuna önem verdiklerini belirten ÖZEL, Antalya’nın Isparta’sız, Isparta’nın da Antalya’sız yapamayacağını biliyoruz ve onun için, “ÖZEL HÜKÜMLER” ile “ALT HAVZA” olarak Tübitak raporunda yer alan Kovada Vadisi ve Çevresinin doğal dengesinin bozulmasına, alternatif turizm olanaklarının ortadan kaldırılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi. Bu konuda gerekli itirazların yapıldığını belirten Özel, özel hükümlerde mutlaka revizyona ihtiyaç doğduğunu sözlerine ekledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap