İslamköy'de Demokrasi örneği yaşandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İslamköy'de Demokrasi örneği yaşandı
Haberin Tarihi: 27.10.2014 17:31:00 - Okunma Sayısı:1515 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hayatını anlatan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin açılış törenine katıldı

İslamköy’de Demokrasi örneği yaşandı

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı karşılayarak Atabey Belediye eski Başkanı İzzet Kutlu ile birlikte tören alanına geldiler.

Müze açılış töreninde Süleyman Demirel’in miting alanı gibi algılanırken, yıllar geçmesine rağmen Demirel’in eski siyasetinin hala canlı tutulduğu görüldü.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hayatını anlatan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile kısa bir süre konuşma imkânı da bularak hayırlı olsun temennisinde bulundu. Başkan Şengöl, eski bakan ve milletvekilleri başta olmak üzere, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve siyasetin ünlü simalarıyla selamlaşarak sohbet etti.  Törene Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz da katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, kısa bir süre Cumhurbaşkanlığına vekâlet eden DP eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, Sanatçı Fikret Otyam ve eşi Filiz Otyam, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ardın Doğan, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Ürdün Prensi ElHasan Bin Tallal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, eski bakanlar Cavit Çağlar, Hüsnü Doğan, işadamı İnan Kıraç, Gaziantep eski belediye başkanı Celal Doğan, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Kosova eski Devlet Başkanı Fatmir Sejdiuile Romanya eski Devlet Başkanı Emil Constantinescu, Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı, Bangladeş Başkonsolosu, Gagauz Cumhurbaşkanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı temsilcisi ve çok sayıda davetli İslamköy’e gelerek açılışa katıldı.

Türk Halk Müziği sanatçısı Tolga Çandar, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in en çok sevdiği türküleri seslendirdi.

Müzenin açılışında konuşan İşadamı Şevket Demirel, müzenin ilk düşünce aşamasından şu anki açılışına kadar geçen süreci anlattı.

Demirel'in kardeşi işadamı Şevket Demirel tarafından 1994 yılında Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'de  yapımına başlanan müzeye bugüne kadar 40 milyon lira harcandı.

Demirel'in doğduğu İslamköy'de 16 bin metrekare alan üzerine kurulu Süleyman Demirel Külliyesi içerisine inşa edilen müzede 46 bin kitap koleksiyonu, 7 bin hediye eşya, 6 bin teyp- video kaydı, 120 bin fotoğraf, 32 bin gazete- dergi, 500 giysi koleksiyonuyla 6 milyon belge bulunuyor. Müze binası, üzerindeki kubbelerle dikkati çekiyor. Kubbelerden büyük olanı Demirel'in Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemi, diğer 7 kubbe ise Başbakanlık dönemlerini simgeliyor. Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi'ne ait izlerle Demirel'in siyasi yaşamına dair belge ve bilgilerin yer aldığı müzede, gezilerde kendisine verilen hediyeler ve kıyafetler de sergileniyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap