Yörükler Şenlikte Buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yörükler Şenlikte Buluştu
Haberin Tarihi: 3.7.2013 09:23:00 - Okunma Sayısı:2289 defa okundu.

Yenipazar Yörükleri, 150 yıl sonra ayrı düştükleri akrabaları ile Eğirdir'de Yılanlı Yaylası'nda düzenlenen şenliklerde buluştu.

Yörükler Şenlikte Buluştu

 

            Yenipazar Yörükleri, 150 yıl sonra ayrı düştükleri akrabaları ile Eğirdir’de Yılanlı Yaylası'nda düzenlenen şenliklerde buluştu.

            Yaptıkları kültürel etkinliklerle yörük kültürünün tanıtılması ve yaşatılmasında Aydın'da öncü rol üstlenen Yenipazar Karaçakal Yörükleri, 150 yıl önce birlikte yaşadığı akrabaları ile Isparta Eğirdir Yılanlı Yaylası Havutlu Köyü Yörük şenliklerinde buluştu. Eğirdir'e bağlı Havutlu Köyünde bu yıl düzenlenen Yörük şenliklerine katılan Yenipazar Yörükleri 150 yıl önce Yaylak ve kışlaklarda bir arada yaşayan atalarını yad edip, 150 yıl sonra torunların buluşmasına da öncülük ederek "Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır" anlayışına bağlılıklarını gösterdi.

            Bu yıl Isparta Eğirdir Havutlu Köyü Yılanlı Yaylası'nda düzenlenen geleneksel Yörük şenliklerine Yenipazar Karaçakal Yörükleri Dernek Başkanı Duran Teke, dernek yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyesi Yörükler ve Yenipazarlılar katıldı. Şenliklere bir otobüs ile giden Yörükler önce Isparta Yörük Türkmen evini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Isparta'dan sonra Yılanlı Yaylası'na hareket eden Yörükleri şenlik alanında Havutlu köylüleri davul zurna ile karşıladı. 150 yıllık hasreti birbirlerine sarılarak gideren Yörükler birlikte yemek yiyip, saatlerce geçmişe dair sohbetler etti.

            Şenlikler kapsamında Havutlu köylülerine bir konuşma yapan Yenipazar ve Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke, "Bizim atalarımızın konar göçer olarak 150 yıl önce birlikte yaşadığını tespit ettikten sonra onların torunları olarak bu gün bir araya gelmemiz bizleri çok heyecanlandırmış ve mutlu etmiştir. Dün bizim şenliklerimiz vardı, siz bize koştunuz. Bu gün davet ettiniz biz size koştuk. Şenlikler vasıtasıyla birlik ve beraberliğimizi perçinledik. 150 önce atalarımızın birbirine bağlılığını bu gün sürdürüyor olmak milletimizin geleceğine dair en büyük güvencedir. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır anlayışına inanmış Türk İslam savunucuları olarak birlikteliğimizin memleketimize güç kuvvet vermesi en büyük temennimizdir. Bizler önce akrabalık bağlarımızı diri tutarak akraba birlikteliğimizi, yaşadığımız şehirlerde birlik sağlayarak şehir birlikteliğimizi, tüm ülke genelinde milletimizin birlik ve beraberliğini sağlayarak bölünmez vatan birlikteliğimizi inşallah sağlayacağız. Bu kutsal topraklar üzerine oynanan oyunları birliğimizi ve dirliğimizi diri tutarak inşallah bozacağız. Bu anlamda sizlere Aydınlı hemşerilerimin selam saygı ve hürmetlerini getirdim. Şenliğimiz hayırlı ve Uğurlu olsun" dedi.

            Yapılan duaların ardından gösterileri izleyen Yörükler akrabaları ile bolca fotoğrafı çektirerek bu tarihi anı ölümsüzleştirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap