"Gezelim Görelim" Ekibi Yukarı Gökdere Köyü'nde

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Gezelim Görelim" Ekibi Yukarı Gökdere Köyü'nde
Haberin Tarihi: 31.10.2014 10:00:00 - Okunma Sayısı:8527 defa okundu.

Önceki gün ilçemize çekim yapmak için gelen Gezelim Görelim programının yapımcısı ve sunucusu Nuray Yılmaz dün de Yukarı Gökdere Köyü'nde çekimler yaptı.

“Gezelim Görelim” Ekibi Yukarı Gökdere Köyü’nde

 

            Önceki gün ilçemize çekim yapmak için gelen Gezelim Görelim programının yapımcısı ve sunucusu Nuray Yılmaz dün de Yukarı Gökdere Köyü’nde çekimler yaptı.

            Y. Gökdere Köyü hanımları elma’dan birbirinden lezzetli bir çok ürün yaparak marifetlerini sergilediler.

            Hanımlar, Kuru Fasulye, Kabine ve Helvadan oluşan geleneksel düğün yemeğinin yanı sıra, yöreye özgü Gözleme ve Katmer yaparak köyün yemek kültürünü tanıtırken, Elma Pekmezi, Elma Reçeli, Elma Sirkesi, Elma Şekeri, Elma Pestili, Elma Turşusu, Elma pekmeziyle yapılan helva ve Elmalı pasta ile elmadan birçok ürünün yapılabileceğini gösterdiler.

            Gezelim Görelim Ekibi’nin Yukarı Gökdere Köyünde gerçekleştirilen çekimlerine Kaymakam Yalçın Yılmaz, Köy Muhtarı Mehmet Özdemir, Ziraat Mühendisi Gülhan Fırat Bal, Y. Gökdere Köyü Okul Müdürü Hüseyin Akın ve köy halkı katıldı.

            Yukarı Gökdere’li elma üreticilerinin golden ve starking cinsi elma’dan yapmış olduğu “Gezelim Görelim TRT Y.Gökdere’de” yazılı elma görseli ise  tam not aldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap