Isparta ili Biyolojik Çeşitlilik Envanteri Çalıştayı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta ili Biyolojik Çeşitlilik Envanteri Çalıştayı Yapıldı
Haberin Tarihi: 6.11.2014 08:41:00 - Okunma Sayısı:1577 defa okundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen "Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi"kapsamında Isparta ili Biyolojik Çeşitlilik Envanteri Çalıştayı ve izleme eğitimi 31 Ekim-01 Kasım 2014 tarihlerinde yapıldı.

Isparta ili Biyolojik Çeşitlilik Envanteri Çalıştayı Yapıldı

 

            Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen ‘’Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi’’ kapsamında Isparta ili Biyolojik Çeşitlilik Envanteri Çalıştayı ve izleme eğitimi 31 Ekim-01 Kasım 2014 tarihlerinde yapıldı.

            Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde, Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesini başlattı. Bu kapsamda ‘’Isparta İli’nin Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme İşi’’ Orman ve Su İşleri Bakanlığı Isparta İli Şube Müdürlüğünün koordinasyonunda, Ekoiz Çevre ve Sosyal Planlama Araştırma Eğitim ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. yürütücülüğünde gerçekleştirildi. 2013’te başlayan Proje, 2014 yılı sonunda tamamlanacak.

            Isparta İlinin biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi kapsamında Prof. Dr. Hasan ÖZÇELİK toplantıda yaptığı konuşmada Isparta İlinin biyolojik çeşitlilik bakımından oldukça zengin olduğunu yaklaşık 2300 türden 600 kadarının endemik olduğunu söyledi. Memeli için ise Isparta ilinde yaklaşık 30 türün kayda alındığı belirtildi.

            Çalıştayda şu bilgiler verildi: “İç Su Balıkları için 10 familyaya ait 35 balık türünden 22 tür Türkiye endemiği, 10 tür Isparta’ya endemik, 5 tane tür ise Beyşehir’e endemik olup, 3 tür ise yok olmuştur.

            Kuş için yaklaşık literatür ve arazi 272 tür tespit edilmiştir.

            Isparta ilinde 19 sürüngen türü tespit edilmiş olup, sürüngen türlerinden 1 tanesi (Telescopus fallax) Isparta İli için yeni kayıt konumundadır.

            Çiftyaşarlar içinde sadece ülkemize endemik bir kurbağa türü yaşamaktadır. Beyşehir Kurbağası (Pelophylax caralitanus) olarak bilinen bu tür ülkemizde Göller Yöresinde yayılış göstermektedir. Bu nedenle Isparta İlimiz türün dağılış sahası için oldukça önemli bir yer tutmaktadır.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap