Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi Kapsamında İlçemize Gelen Gençler Eğirdir'e Hayran Kaldılar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi Kapsamında İlçemize Gelen Gençler Eğirdir'e Hayran Kaldılar
Haberin Tarihi: 4.7.2013 10:04:00 - Okunma Sayısı:1844 defa okundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" hareketlilik projesi kapsamında İzmir, Bilecik ve Balıkesir'den 120 kişilik Kız öğrenci grubu Eğirdir'e geldi.

"Seyyah Ulu Çınarın İzinde" Projesi Kapsamında İlçemize Gelen Gençler

 

Eğirdir’e Hayran Kaldılar

 

            Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" hareketlilik projesi kapsamında İzmir, Bilecik ve Balıkesir’den 120 kişilik Kız öğrenci grubu Eğirdir’e geldi.

            Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlen Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında gençlerin yaşadıkları illerden ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını amaçlayan “Seyyah Ulu Çınarın İzinde" hareketlilik projesi kapsamında 14-25 yaş grubu öğrencilere 4 günlük gezi programları ile farklı yerleri gezme ve tanıma imkanı sağlanıyor.

             “Seyyah Ulu Çınarın İzinde" projesi kapsamında ilçemize gelen İzmir, Bilecik ve Balıkesir’den 120 kişilik Kız öğrenci grubu, ilçemizin tarihi ve kültürel yerlerini gezdiler.

            Eğirdir’in internet üzerinden bakıldığında resimlerin çok farklı olduğunu dile getiren kız öğrenciler: “Eğirdir gerçekten çok güzel bir ilçe. Memleketimize gittiğimizde mutlaka ailemizle birlikte tatile gelmeyi düşünüyoruz. Havasına, doğasına, manzarasına hayran kaldık. Tatil için ideal yerlerden birisi” dediler.

İzmir, Bilecik ve Balıkesir’den ilçemize gelen Kız öğrenci grubuna Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde görevli Spor Uzmanı Gülnur Şahin, Antrenör Kamuran Yılmaz ve Personel Yahya Tokgöz refakat ettiler.

            Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde görevli Spor Uzmanı Gülnur Şahin gezi hakkında şu bilgileri verdi: “İlçemize gelen öğrencilerimizi Babasultan mevkiinden alıyoruz. Yürüyerek şehir merkezine geliyoruz. Hızırbey Camisini ve Dündar Bey Medresesini gezdiriyor ve bilgiler veriyoruz. Daha sonra Otogar önünden Liman içine geliyoruz ve gölümüzün 7 renkli göl olduğunu, çeşitli spor aktivitelerinin yapıldığını anlatıyoruz. Sonra da Eğirdir Kalesine çıkıyoruz. Kalenin kimler tarafından, kaç yılında yapıldığı… gibi tarihi bilgiler veriyoruz. Kale’den sonra otobüslerle Canada girişine gidiyoruz. Buradan yürüyerek Yeşilada’yı geziyor ve tekrar Canada’ya geliyoruz. Burada ise hep birlikte mangal partisi yapıyoruz. Yemekten sonra Aksu Zindan Mağarasına gideceğiz. En son olarak Altınkum Plajına geçeceğiz. Burada isteyen Plaj Voleybolu oynayacak, isteyen futbol oynayacak. Öğrencilerimiz 18:30’da ilçemizden ayrılacaklar” dedi.

            Spor Uzmanı Gülnur Şahin son olarak Cumartesi ve Pazar günü Erkek Öğrenci grubunun ilçemize geleceğini dile getirdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap