EĞİRDİR MESKENLERİNDE SU FİYATI DEĞİŞMEDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MESKENLERİNDE SU FİYATI DEĞİŞMEDİ
Haberin Tarihi: 13.11.2014 16:18:00 - Okunma Sayısı:1779 defa okundu.

Eğirdir Belediye Meclisi kasım ayı 2. oturumu 11 Kasım 2014 Salı günü saat 19.30'da belediye meclis salonunda gerçekleşti.

EĞİRDİR MESKENLERİNDE SU FİYATI DEĞİŞMEDİ

 

            Eğirdir Belediye Meclisi kasım ayı 2. oturumu 11 Kasım 2014 Salı günü saat 19.30'da belediye meclis salonunda gerçekleşti.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığındaki oturuma Belediye Meclis Üyeleri; M. Erhan Savran, Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, Selahattin Tamgül, Hasan Taran, Mehmet Cengiz Kılınç, Mustafa Günay, Ramazan Kurt ve Şükrü Savaş katıldı.

            Toplantıda, yoklama ve saygı duruşunun ardından, Belediye Meclisi’nin 04 Kasım 2014 Salı günü yapılan 1. Oturumunda komisyonlara havale edilen dosyalar görüşüldü.

            İlgili komisyona havale edilen, Belediye Encümeninin 2015 yılı bütçesi ile almış olduğu 29.08.2014 tarih 257 sayılı encümen kararı ve komisyon raporu görüşülerek, Eğirdir Belediyesinin 2015 yılı toplam bütçesinin, gelir gider dengesi göz önünde bulundurularak,  23 milyon TL olmasına oy birliği ile karar verildi.

            İlgili komisyona havale edilen, 2015 yılında belediyemizin uygulayacağı Su, Mezbaha, Otobüs, İmar Harçları ve belediye gelir tarifeleri 2015 değerleri Plan Bütçe ve Tarife Komisyonun raporu göz önünde bulundurularak, meskenlerde su fiyatının kademesiz 1 TL; bahçe sulama suyunun 75 kuruş olmasına oy birliği ile karar verildi.

            İlgili komisyona havale edilen,  Seydim Mahallesi uygulama imar planının 23 L-1 numaralı imar paftasına tekabül eden 190 ada,19, 20, 21, 22 numaralı belediyeye ait parsellerin bulunduğu alanda imar değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Konunun, ilgili İmar Komisyonu raporuna göre, aralık ayı meclis toplantısında tekrar görüşülmesi teklifi verildi. Meclis Başkanı Ömer Şengöl,  “Bu işi 1-2 ay sallandırmanın anlamı yok, ben çok uğraştım ama olmadı. Orada yapmayı düşündüğümüz “Kentsel Dönüşüm” çalışmamız Eğirdir’in ilk örneği olacaktı.  Konu ile ilgili defalarca toplantı yaptım. Seydim Mahallesi’nin bu bölümüyle ilgili mal sahiplerini çağırdım. Onların önüne Fen İşleri’ne çizdirdiğim projeleri koydum. Arkasından Isparta’dan Kentsel Dönüşüm’ü yakından bilen mimarları çağırdım. Mal sahipleri ile ortak toplantılar düzenledim. Ancak mal sahiplerinden bazılarının aşırı ve anlamsız istek sınırlarını bir türlü aşamadık. Adamın beş hisseli 80 metrekarelik yeri var beş kişi de ayrı ayrı daire istiyor. Yani 16 metrekareye bir daire istiyor. Olacak şey mi? Bazıları da kendi aralarında anlaşamadan toplantıya katıldılar.  Her çeşit kolaylığı göstermemize rağmen iş düğümlendi. Biz de Belediye olarak oradaki arsamızı tek başımıza değerlendirmek istiyoruz. Ortak paydamız Eğirdir olduğuna göre, işi uzatmanın anlamı yok diye düşünüyorum.” dedi. Bu sözler üzerine Meclis Üyeleri, bahsi geçen alanda mal sahiplerinin bir aya kadar anlaşabileceği düşüncesini ısrarla öne sürdüler.

            Konu oy çokluğu ile bir ay sonraki meclis toplantısında tekrar görüşülmek üzere karar altına alındı.

            Toplantının bitiminde çeşitli konular sohbet havası içinde ele alındı ve üyeler memnun bir şekilde salondan ayrıldılar

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap