ISPARTA KETEM'DE KANSER TARAMASI ÜCRETSİZ OLARAK YAPILIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA KETEM'DE KANSER TARAMASI ÜCRETSİZ OLARAK YAPILIYOR
Haberin Tarihi: 17.11.2014 08:59:00 - Okunma Sayısı:3587 defa okundu.

2007 yılından beri ilimizde hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde bu yılın ilk 10 ayında 5501 vatandaşımıza ücretsiz olarak kanser taraması yapıldı. Merkezde aynı zamanda sigara bıraktırma hizmeti de veriliyor.

ISPARTA KETEM’DE KANSER TARAMASI ÜCRETSİZ OLARAK YAPILIYOR

 

            2007 yılından beri ilimizde hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde bu yılın ilk 10 ayında 5501 vatandaşımıza ücretsiz olarak kanser taraması yapıldı. Merkezde aynı zamanda sigara bıraktırma hizmeti de veriliyor.

            Isparta KETEM’de tarama hizmetlerinin yanı sıra eğitim hizmetleri de yoğun şekilde yapılıyor. Bu kapsamda düzenlenen eğitim toplantısına Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan’da katıldı.

 
            Toplantı sunumunu gerçekleştiren Isparta KETEM Müdürü Dr. Meral Kişioğlu merkezlerinde yapılan faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi aktardı. Dr. Ruhan Özkan’ın özellikle “Mahalle Anneleri” projesiyle kanser taraması için yüksek oranda farkındalık yarattığını söyleyen Kişioğlu, çalışmalarında kendilerini yalnız bırakmayan Özkan’a teşekkür etti.
 

            Sunumun ardından konuşan Dr. Ruhan Özkan, Ketem’de verilen hizmetlerin tamamen ücretsiz olduğuna değinerek, çok kısa bir zaman ayırarak yapılacak tetkikler ve erken teşhis sayesinde bu hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğunu vurguladı. Özkan ayrıca, verilen hizmetin büyük bir nimet olduğunu söyleyerek hizmetlerden bütün vatandaşlarımızın haberdar olması için birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağını belirtti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap