Belediye ve Tarım Personeli Sağlıklı Yürüyüş Etkinliğine Katıldılar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Belediye ve Tarım Personeli Sağlıklı Yürüyüş Etkinliğine Katıldılar
Haberin Tarihi: 20.11.2014 09:24:00 - Okunma Sayısı:2126 defa okundu.

Sağlık Bakanlığının "2014 yılı Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yılı" projesi kapsamında yürüyüş etkinlikleri devam ediyor.

Belediye ve Tarım Personeli Sağlıklı Yürüyüş Etkinliğine Katıldılar

 

            Sağlık Bakanlığının “2014 yılı Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yılı” projesi kapsamında yürüyüş etkinlikleri devam ediyor.

            Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama dikkat çekmek amacıyla Isparta İl Sağlığı Müdürlüğü ve Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve  Çalışanları ile Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur Turgut ve çalışanlarının katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

            Otobüs terminalinden başlayan yürüyüş Aile Sağlığı Merkezi önüne kadar devam etti. Yürüyüş sonunda katılımcılara elma ve su ikramında bulunuldu. Çalışanlar yürüyüş esnasında Obezite’ye dikkat çekmek amacıyla pankart ve döviz açtılar.

            Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın: “Dünyada ve ülkemizde Obezite ve Obeziteye bağlı hastalıklar (diyabet, kalp hastalıkları, kanser hastalıkları) vb. bağlı olarak ölümler her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda Isparta İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüğümüz olarak bu organizasyonu düzenledik. Bu yürüyüş etkinliklerimiz yıl boyunca bütün kurumlarımızla birlikte devam edecektir” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap