Eğirdir SARİM'den Bilim Camiasına Yeni Bir Soluk: LimnoFish

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SARİM'den Bilim Camiasına Yeni Bir Soluk: LimnoFish
Haberin Tarihi: 1.12.2014 09:07:00 - Okunma Sayısı:1822 defa okundu.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (SARİM), kurulduğu 1986'dan bu yana içsulara yönelik 50'ye yakın proje ve 200'e yakın yayına imza attı.

Eğirdir SARİM'den Bilim Camiasına Yeni Bir Soluk: LimnoFish

 

            Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (SARİM), kurulduğu 1986'dan bu yana içsulara yönelik 50'ye yakın proje ve 200'e yakın yayına imza attı. Bu süreçte halihazırda gerek kamu gerekse üniversite camiasında önemli düzeyde görevler üstlenmekte olan bürokrat, öğretim üyesi ve birçok araştırmacı personele hayatlarının bir döneminde ev sahipliği yapan SARİM, kurumsal birikim ve deneyimini silsile yoluyla bugüne kadar sürdürdü. Çözüm odaklı çalışmalar yürütmekte olan SARİM, gelinen noktada ürünlerine bir yenisini daha ekliyor: LimnoFish.

                               

            www.limnofish.org adresinden erişilebilen ve yılda 3 sayı yayınlayacak olan dergide, içsularda yürütülen makalelerin yer aldığını bildiren Eğirdir SARİM Müdürü Şakir Çınar “Araştırma kuruluşlarının var olma nedenleri arasında yaptıkları çalışmalardan elde ettikleri verileri sektördeki sorunlara çözüm üreten bir yaklaşımla bilimsel ortamlarda sunmak ve yayınlamak önemli bir yer tutmaktadır. Hakemli dergiler sektörel sorunlara çözüm üreten ve sektöre yön veren çalışmaların dünyaya duyurulmasında tercih edilen en etkili kaynaklardandır.

            Seçici ve hızlı bir ivme ile gelişen enformasyon süreçleri araştırmacıları konusunda uzman bir ekiple yönetilen, sınırları ve kapsamı belirgin şekilde çizilmiş dergilere yönlendirmektedir. Bu tespitlerin bilincinde bir ekip ile hazırlıklarını uzun zamandır sürdüren Eğirdir SARİM, akademik işbirlikleri ve kurumsal birikimini arkasına alarak sektöre yeni bir soluk katacağına inandığı süreli ve hakemli bilimsel dergi LimnoFish'i (Journal of Limnology and Freshwater Fisheries Research) duyurmaktan mutluluk duymaktadır.” dedi.

            www.limnofish.org adresinden erişilebilen ve yılda 3 sayı yayınlayacak olan dergide, içsularda yürütülen “Balıkçılık Yönetimi”,  “Ekoloji, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Sağlığı, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri”, “Su Ürünleri Ekonomisi” konu başlıklarında kaleme alınmış İngilizce ve Türkçe makaleler kabul ediliyor

DERGİ KÜNYESİ ŞÖYLE:

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Adına Sahibi:

Şakir ÇINAR

Yönetici Editör:

Mustafa CEYLAN

Konu Editörleri:

Dr. Meral APAYDIN YAĞCI

Cafer BULUT

Mehmet CİLBİZ

Kadir ÇAPKIN

Dr. Soner ÇETİNKAYA

Remziye ÖZKÖK

Soner SAVAŞER

Dr. Vedat YEĞEN

İngilizce Editörü:

Zübeyde HANOL

Kopya Editörleri:

Kamile Gonca EROL

Abdulkadir YAĞCI

Mizanpaj Editörü:

Fuat BİLGİN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap