Eğirdir'deki Öğrencileri Ferhan Savaş Temsil Edecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'deki Öğrencileri Ferhan Savaş Temsil Edecek
Haberin Tarihi: 2.12.2014 10:19:00 - Okunma Sayısı:2457 defa okundu.

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen İlçe okul meclis başkanlığı seçimi 1 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 10.00'da Eğirdir Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Eğirdir’deki Öğrencileri Ferhan Savaş Temsil Edecek

 

            Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla uygulanan proje kapsamında İlçemizde Okul Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.

            Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen İlçe okul meclis başkanlığı seçimi 1 Aralık 2014  Pazartesi günü saat 10.00'da Eğirdir Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

            Divan Heyeti  Komisyon Başkanı Yalçın Karakaya, üyeler Ercan Öçal, Ramazan Özkan ve Hüseyin Çetin’den oluştu.

            Seçim öncesi bir konuşma yapan Divan Heyeti Başkanı Yalçın Karakaya, “Bugün burada, Eğirdir İlçe Meclis Başkanlığı seçimi yapacağız.  Bu seçimler sizlerin demokrasi kültürünüzü geliştirmek, küçük yaşlarda seçme ve seçilme hakkı bilincini öğrenmeniz için yapılıyor. Bugün de kutsal bir görevi yerine getireceğiz. 5 başkan adayımız var. Ben aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah ilçemizi en güzel şekilde temsil ederler” dedi.

            İlçe Okul Meclis Başkanlığı seçimine 5 aday katıldı. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Ayşe Nur Okutan, Akşemsettin Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Enes Mert Bilge, Süleyman Demirel Orta Okulu öğrencisi Ferhan Savaş, Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Şahin ve Mavigöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Zehra Kurt başkanlık için yarıştı.

            Seçim öncesi adaylar tek tek kendilerini tanıtarak projelerini arkadaşlarına anlattılar ve oy istediler.

            Daha sonra 10 dakikalık bir kulis çalışması yapıldı.

            Kulis çalışmasının ardından 25 seçmen gizli oy kullandı. Zarflar açıldı ve tek tek sayıldı.

            Seçim sonucunda Süleyman Demirel Orta Okulu öğrencisi Ferhan Savaş 5 oy alarak Eğirdir İlçe Okul Meclis Başkanı oldu.

            Mavigöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Zehra Kurt 4 oy alarak başkan yardımcısı oldu. Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Şahin 3 oy, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Ayşe Nur Okutan, Akşemsettin Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Enes Mert Bilge de 1’er oy alarak üyeliğe seçildiler.

            Süleyman Demirel Orta Okulu öğrencisi Ferhan Savaş ve üyeleri 25 Aralık 2014 Perşembe günü Isparta Merkez Öğretmenevi’nde il öğrenci meclis başkanlık seçimine katılacaklar.

            Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalar dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap