Eğirdir MYO'da İki Ayrı Etkinlik Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MYO'da İki Ayrı Etkinlik Düzenlendi
Haberin Tarihi: 15.12.2014 15:19:00 - Okunma Sayısı:2322 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu tarafından "Türkiye'de Çalışma Hayatı ve Özel Sektör" ile "Havacılık ve Turizm Sektörünün Karşılıklı Etkileşimleri" konulu iki ayrı konferans düzenlendi.

Eğirdir MYO’da İki Ayrı Etkinlik Düzenlendi

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu tarafından “Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Özel Sektör” ile “Havacılık ve Turizm Sektörünün Karşılıklı Etkileşimleri” konulu iki ayrı konferans düzenlendi.

            Konuşmacı olarak Arçelik Elektronik İşletmesi AR-GE Yöneticisi Dr. Mustafa UĞUZ’un katıldığı “Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Özel Sektör” konulu konferans 11 Aralık 2014 tarihinde saat 11:00 da Eğirdir MYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

            Konferans çerçevesinde fikri haklar, Ar-Ge faaliyetlerinin ülkemiz ve Dünya ekonomisindeki yeri, özel sektör şirketlerinin yaşamsal eğrileri içerisinde karşılaştıkları sorunlar ve çalışanlarla ilintileri, işletmelerde yaşanan körlük ve sağırlık olgularının bazı işletmeleri yok ederken start up denilen çok küçük şirketleri ürünleri ile Dünya ölçeğine taşıdığına vurgu yapıldı.

            Konferansı öğretim elemanları ve öğrenciler takip ederken, konferans bitiminde Yüksekokul müdürü Prof. Dr. Fevzi BEDİR tarafından Dr. Mustafa UĞUZ’a günün anısına plaket taktim edildi.

            Daha sonra Eğirdir Meslek Yüksek Okulu’nda “Havacılık ve Turizm Sektörünün Karşılıklı Etkileşimleri” konulu bir konferans düzenlendi. 11 Aralık 2014 saat: 14:00 da Eğirdir MYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak A-P havayolları Yer İşletme Başkanı Hakan GÜLGEN katıldı.

            Konferansta sivil havacılık alanında faaliyet gösteren ülkemiz firmaları hakkında bilgi veren ÜLGEN Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca son on yıldır uygulanan politikalar sonucunda, havayolu şirketlerimizin uçak sayısının %129, koltuk kapasitesinin %137, kargo kapasitesinin %318 arttığını, yurt içi ve dışı uçulan nokta sayısı 241’e ulaştığını belirtirken 15 havayolu firmasının 2014 yılı itibariyle 422 uçak ile havayolu sektörümüze hizmet verdiğine vurgu yaptı.

            Turizm sektörü ile taşımacılığın birbirinden ayrılamayacağını belirten GÜLGEN, ülkemize gelen turistleri %74’ünün havayolu ulaştırması ile geldiğini belirterek sektörde son yılarda ortaya çıkan artı yöndeki gelişmeler sonucunda yetişmiş eleman ihtiyacının da giderek arttığını eleman temininde zorlanıldığını, firmaların da kendi ihtiyaçları çerçevesinde nitelikli eleman bulma ve eğitim programları ile bu ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

            Gülgen, İngilizcenin havayolu sektörünün ana dili olması sebebiyle bu sektörde çalışmak isteyenlerin çok iyi derecede bu dili bilmelerini ve boy kilo oranları, presantabl ve eğitimli olmaları hallerinde kabin memuru, yer hizmetleri memuru gibi pozisyonlarda çalışabileceklerini, bu noktada firmaların iş ilanlarını takip etmelerini tavsiye etti.

            Öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle takip edilen konferansın sonunda Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Fevzi BEDİR tarafından A-P havayolları Yer İşletme Başkanı Hakan GÜLGEN’e plaket taktim edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap