Sağlık Hizmeti Çalışanların Ayağına Geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sağlık Hizmeti Çalışanların Ayağına Geldi
Haberin Tarihi: 18.12.2014 09:23:00 - Okunma Sayısı:2679 defa okundu.

Lider Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB)nin Mobil Sağlık Tarama Aracı ilçemize gelerek Çalışanlara yönelik ya sağlık taramalarını gerçekleştirdi.

Sağlık Hizmeti Çalışanların Ayağına Geldi...

 

            Lider Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB)nin Mobil Sağlık Tarama Aracı ilçemize gelerek Çalışanlara yönelik ya sağlık taramalarını gerçekleştirdi. Lider İş Sağlığı ve Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından gazetemiz personeli de sağlık taramasından geçti.

            Lider ISM / SAĞLIK İş Sağlığı Merkezi ve Ortak Güvenlik Birimi’nin Mobil Sağlık Tarama Aracı ilçemize 8’nci kez geldiği ve gün içerisinde 85 kişinin sağlık denetiminden geçtiği öğrenildi

            Yapılan çalışma ile ilgili olarak Gazetemize açıklamada bulunan Lider ISM İş Sağlığı Merkezi ve Ortak Güvenlik Birimi yetkilileri şu bilgileri verdiler:

            “Kurumumuz 6331 sayılı İş Kanunu ve bu kanuna bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri yönetmeliği ile Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği gereği iş yerinde yapılması gereken işçi sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmaktadır.

            LİDER İSM Ortak Güvenlik Birimi 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı yönetmelik hükümleri çerçevesinde kurulmuş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 405 belge nolu onayı ile hizmet veren OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) kuruluşudur.

            Çalışanlara yönelik yapılan sağlık taramalarını günün şartlarına uygun sağlıklı, ekonomik ve iş gücü kaybını da önleyecek şekilde planlayarak sunmaktayız. Bu hizmetler tam donanımlı mobil araçlarımızla konusunda uzman sağlık ekiplerimizle, mühendis ekiplerimizle ve İş Güvenliği Uzmanlarımızla sunulmaktadır. Alanında uzman olan kadromuzla kanun tüzük ve yönetmeliklerle uygun olarak hizmet vermekteyiz. Yasal zorunluluk taşıyan hizmetleri verirken asıl amacımız işçilerin herhangi bir iş kazasına uğramadan güvenli bir çalışma ortamını hazırlayıp gereken önlemleri aldırmak çalışanların risklerini ortadan kaldırarak uygun ortamlarda çalışma olanakları sağlamak ayrıca ruhsal ve bedensel sağlıkları yönünden bir olumsuzlukla karşılaşmadan çalışmalarına zemin hazırlamaktır.”

            Türkiye'nin birçok şehrinde hizmet vermeye başlayan Mobil Sağlık Tarama Aracı ile periyodik sağlık taramaları, orijinal sessiz kabin ile odiometri, tam dijital sistem ile akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi, hizmetleri sunuluyor. Mobil Sağlık Tarama Aracı ile zaman kaybı engellenmiş oluyor ve çalışan verimliliği artıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap