Vekil "Müjde İstiyoruz" Dedi Ama...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Vekil "Müjde İstiyoruz" Dedi Ama...
Haberin Tarihi: 23.12.2014 10:46:00 - Okunma Sayısı:3202 defa okundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta 5. olağan merkez ilçe kongresi 21 Aralık 2014 Pazar günü Isparta Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Kongreye Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ak Parti Milletvekili Recep Özel ve partililer katıldı.

Vekil “Müjde İstiyoruz” Dedi Ama…          

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta 5. olağan merkez ilçe kongresi 21 Aralık 2014 Pazar günü Isparta Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Kongreye Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ak Parti Milletvekili Recep Özel ve partililer katıldı.

            AK Parti Milletvekili Recep Özel, kongrede yaptığı konuşmada başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yatırımları olmak üzere Isparta’ya yapılan yatırımlardan örnekler verdi. Özel, Bakan’dan bir de müjde istedi.

            Uzun süredir gündemde olan Eğirdir Gölü Kuşaklama Projesi ile ilgili konuşan Özel, “Eğirdir Gölünü bir kuşaklama projemiz var. Bu projenin müjdesini buradan verelim istiyoruz” dedi.

            Ancak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmasında bu konuya hiç değinmedi.

            Eğirdir ile ilgili düzenlenen bir toplantıda Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, “Eğirdir Gölü içme suyu açısından stratejik bir durumdaysa, etrafında yapılacak kanalizasyon kuşak projesinin maliyetini de ilgili bakanlık karşılamalı. Bu birinci önerim. İkinci önerim ise arıtma tesislerine devlet teşvik vermeli ki teşvik olursa herkes bu iş için elini taşın altına koyar.” demişti.

            Yine aynı toplantıda “Gölün korunmasını en çok arzu eden biziz.” diyen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl; “4. Dönem Belediye Başkanıyım, 20 yıldır bu proje konuşuluyor, hala bir çalışma yapılamadı. Yapılan sunumlarda açıklanan rakamlar 20 yıl öncesine ait ise Eğirdir Gölü’nün 20 yılda altı üstüne geldi. Ben EKOBİR Başkanıyken böyle bir çalışma yapıldı ve Dünya Bankasına gönderildi. Bir arpa boyu yol alınamadı. Bu proje mükemmel!.. Bu defa ciddi isek ilk Eğirdir’den başlasın bu çalışma. Biz de Belediye olarak yardımcı olalım. Eğirdir Belediyesi olarak ilçemizi kapsayan bir kuşak projesi hazırladık. Bir türlü iznini alamadık. 5 trilyonluk ödeneği de İller Bankası’nda hazır. Proje hazırken hemen başlayalım. Mevcut sistemin de yeni yapılacak kuşak projesine entegre edilebileceğini düşünüyorum” demişti.

Kaynak: www.ajans32.com

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap