Eğirdir MYO'da Konferans...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MYO'da Konferans...
Haberin Tarihi: 29.12.2014 09:22:00 - Okunma Sayısı:1842 defa okundu.

Ömer ŞENGÜL'ün konuşmacı olarak katıldığı "Gıda Sektörünün Ülke Gelişimindeki Önemi" konulu konferans Eğirdir MYO Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Eğirdir MYO'da Konferans...

 

            ENDOTEK MÜHENDİSLİK, SA-HA Gıda Sağlık Mühendislik Danışmanlık Hizm. Gıda Teknolojileri Danışmanı ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Ar-Ge ve Proje Komisyon Başkanı Gıda Yük. Müh. Ömer ŞENGÜL‘ün konuşmacı olarak katıldığı “Gıda Sektörünün Ülke Gelişimindeki Önemi” konulu konferans Eğirdir MYO Konferans salonunda gerçekleştirildi.

            Gıda ve Gıda Teknolojisi açısından teknik eğitimin önemi ve içeriğine dikkat çeken ŞENGÜL, gıda üretim tesislerinde doğru ve yanlış hijyen uygulamaları hakkında görsel fotoğraf ve videolar paylaşarak ülkemizdeki mevcut durum hakkında bilgiler aktardı. ŞENGÜL, gıda teknikerlerinin üretim kademelerinde yer almalarının tesisler açısından büyük öneme sahip olduğunu ancak yetişmiş teknik elemanlar ile işletmelerin bir araya gelemediklerini, sadece kurumsal şirketlerin teknik eleman bulundurmaya önem verdiklerini belirtti. Konferansın soru-cevap bölümünde ise ürün şikâyetlerinde bilirkişilik, gıda üretimine AR-GE, tüketiciyi doğru bilgilendirme ve toplumsal sorumluluk konuları hakkında bilgiler verildi.   

            Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı öğretim elemanları ve öğrencilerinin yoğun ilgiyle takip ettiği konferansın son bölümünde Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Fevzi BEDİR ve Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nilgün BUDAK tarafından Ömer ŞENGÜL’e günün anısına plaket takdim edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap