Serik-Anamas-Eğirdir Yolu Kısalıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Serik-Anamas-Eğirdir Yolu Kısalıyor
Haberin Tarihi: 6.1.2015 10:51:00 - Okunma Sayısı:3382 defa okundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları sürdürülen Sanlı Yayla Yolu sayesinde Serik-Anamas-Eğirdir- Aksu mesafesi kısalıyor.

Serik-Anamas-Eğirdir Yolu Kısalıyor

 

            Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları sürdürülen Sanlı Yayla Yolu sayesinde Serik-Anamas-Eğirdir- Aksu mesafesi kısalıyor.

            Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince çalışmalarının sürdürüldüğü Sanlı Yayla Yolunun yaz aylarında bitirilerek hizmete açılacağı belirtiliyor. Şu anda Gebiz ile Isparta Sütçüler arasındaki 13 kilometrelik bölümü yapılmakta olan yolun bitmesi ile birlikte eski göç yolu diye tabir edilen yayla yolu yeniden canlanmış olacak.

            Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli konu ile ilgili olarak; ''Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri sahada çalışıyor.                  

Yılardır her siyasetçinin arzu ettiği yapmak istediği Gebiz ile Isparta-Sütçüler arası 13 kilometre uzunluğundaki Sanlı Yayla Yolunu yapmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e nasip olacak. Yollar genişletiliyor. Önümüzdeki yaz sezonu Haziran'da Sanlı Yayla Yolu trafiğe açılacak. Isparta-Sütçüler'e çıkıldığında oradan da Isparta-Aksu İlçesine çıkılacak ve yaylaya ulaşım kolaylaşacak.'' şeklinde açıklamada bulundu.

            Şu anda Serik'ten Isparta üzerinden yola çıkan bir araç yaklaşık 140 kilometre yol alarak Isparta merkeze ulaşıyor. Daha sonra ise devamında Eğridir'den Aksu'ya ulaşan yol yaklaşık 200 kilometreye ulaşıyor.

            Sanlı Yayla Yolu'nun bitmesi ile birlikte ise Serik-Gebiz-Aksu- Eğirdir hattından giden bir araç ise 110 kilometrelik bir mesafe ile bu yolu tamamlıyor. Böylece yol yaklaşık 1 saat kısalıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap