BYEGM ANTALYA İL MÜDÜRÜ ESEN DİLER ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BYEGM ANTALYA İL MÜDÜRÜ ESEN DİLER ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI
Haberin Tarihi: 10.1.2015 10:26:00 - Okunma Sayısı:1877 defa okundu.

Diler: "Demokrasinin temel taşı" olan basınımızın güçlenerek gelişeceğine olan inancımız ve "10 Ocak"ların sorunların sadece anılarda hatırlandığı, güzelliklerin konuşulduğu "bayram"lar olması dileğimizle...

Basın-Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürü Esen Diler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Diler, mesajında şunları ifade etti: "Haber alma özgürlüğünün hayata geçirilmesi ve toplumsal bilincin güçlendirilmesi ancak işlevini gerçek anlamda yerine getirebilen bir basınla mümkün olabilecektir. İletişim kanalları ve araçlarının çeşitlendiği, bilginin global bir güç olduğu, basının “4.  Kuvvet” olarak nitelendiği günümüzde gelişmelerden haberdar olabilmemiz ve bilginin hızlı ve güvenli bir şekilde topluma ulaşabilmesi için basının yükü ve sorumluluğu daha da artmaktadır.

            Ancak aynı zamanda kamu hizmeti olarak da nitelendirdiğimiz bu önemli görev yerine getirilirken basın mensubu arkadaşlarımız pek çok zorlukla da karşı karşıya kalmaktadırlar. Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan 10 Ocak tarihi gazetecilerin sorunlarının ve çalışma koşullarının masaya yatırıldığı ve bu mesleğin zorluklarının hatırlandığı ender günlerden birisi olma özelliğini taşımaktadır.

            Basın mensuplarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi, görevlerini daha etkin, sağlıklı ve verimli bir biçimde yerine getirebilmeleri kurumsal olarak önceliklerimiz arasında yer almakta olup değerli basın mensuplarımıza yönelik çalışmalarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecektir.

            “Demokrasinin temel taşı” olan basınımızın güçlenerek gelişeceğine olan inancımız ve “10 Ocak”ların sorunların sadece anılarda hatırlandığı, güzelliklerin konuşulduğu “bayram”lar olması dileğimizle öncelikle görevleri başında hayatını kaybeden gazetecileri rahmetle anarak mesleğini her koşulda özveri ve inançla icra eden basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü şahsım ve Kurumum adına kutlar, saygılarımı sunarım."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap